"INTERNET" címkével ellátott hírek
Kína elképesztően gyorsan növekvő webhasználói tábora valószínűleg meghaladta a világ mindeddig vezető internetes közösségét, az amerikait - írta a The Wall Street Journal.
Ez az év a fordulat éve lesz hangzott el a hátrányos helyzetűek, idősek, vidékén élők internethez jutási és képzési lehetőségeinek bővítéséről szóló, FreeSoft vállalat által rendezett "e-Befogadás 2008, Magyarország" rendezvényen.
2008 januárjában folytatódott a szélessávú elfizetések számának növekedése és a vezetékes telefonvonalak számának csökkenése, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
A mobil-előfizetések száma 2007 végén meghaladta a 11 milliót, 10,7 százalékkal emelkedett egy év alatt, az internet előfizetők száma 37,4 százalékkal 1,826 millióra emelkedett tavaly - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Az internethasználat mértéke ugyan még mindig elmarad az Európai Uniós átlagtól, de a hazai piac sikereket könyvelhetett el tavaly: 650 ezer használóval bővült a világhálót rendszeresen használók köre - áll a Szonda Ipsos kutatásának friss eredményében.
Ráfért már az újítás Békéscsaba honlapjára. Tartalmilag, megjelenítésileg és szerkezetileg sem állta meg helyét a korábbi bekescsaba.hu. Ahogy Opauszki Zoltán kabinetvezetõ az átadáskor rendezett sajtótájékoztatón fogalmazott: a korábbi honlap egyszerûen már nem felelt meg egy megyei jogú város honlapjával szemben támasztott követelményeknek. Három hét türelmi idõ után megvizsgáltuk az új változatot.
A legfiatalabb hazai mobilszolgáltató, a Vodafone jelenleg kilenc városban, a T-Mobile száz, a Pannon pedig hetvennyolc településen biztosítja a szélessávú mobilinternetezéshez szükséges harmadik generációs (3G) hálózati lefedettséget.
A legfiatalabb hazai mobilszolgáltató, a Vodafone jelenleg kilenc városban, a T-Mobile száz, a Pannon pedig hetvennyolc településen biztosítja a szélessávú mobilinternetezéshez szükséges harmadik generációs (3G) hálózati lefedettséget. A 3G gyakorlatilag bárhol elérhetõvé teszi azt, amit korábban csak az internetkábelt a gépünkbe dugva élvezhettünk: fájlok és weblapok gyors le- és feltöltése, videótelefonálás. Persze mindez csak ott igaz, ahol valamely mobilszolgáltató (szerencsésebb esetben az általunk preferált) kiépítette az ennek elérését lehetõvé tévõ hálózatot. A lefedettségi térképeket vizsgálva kijelenthetõ: ezen a téren is a "hátrányos helyzetû" megyék közé tartozunk.