"INTERNET" címkével ellátott hírek
Nem működik az internetkapcsolat, a fogyasztóra erőltetik a hűségidőt, és probléma esetén csak nehezen érhető a szolgáltató – többek között ilyen problémákkal találkozik sok felhasználó. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz tavaly körülbelül 2500 panasz érkezett be, a legtöbb a panaszkezeléssel, az ügyfélszolgálat működésével és számlázással kapcsolatos volt. A Kossuth Rádió annak járt többek között utána, mire kell figyelnie a fogyasztóknak szerződéskötés esetén, és hogy milyen szabályok érvényesek a szolgáltatókra - írja a híradó.hu
Gyakorlatilag minden, aminek a nevében szerepel az „online” kifejezés, fokozott adóhatósági ellenőrzésre számíthat idén – hívja fel a figyelmet a Deloitte. Az internetes kereskedelem rohamos bővülése miatt ez érthető is, emellett az elmúlt időszak rossz tapasztalatai miatt a munkaerő-kölcsönzőkből dolgoztató cégeknek is körmére néznek majd. Azok sem maradnak ki a buliból, akik több cégnek tulajdonosai, főleg ha ezeket kockázatosnak is minősítették - hagyatkozik a híradó.hu a profithet.hu cikkére.
A Békéscsabai Járási Ügyészség 89 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 25 éves budapesti férfival, és élettársával, egy 23 éves budapesti nővel szemben, akik nem létező termékeket értékesítettek az interneten és így 89 sértettet károsítottak meg.
2020-ra – kis túlzással – a mobiltelefonok fogják uralni a világot, legalábbis ez derül ki a Cisco éves jelentéséből.
A napokban egyre több internetes fórumon és a közösségi oldalon felbukkant a tiszafából, illetve annak gyümölcséből készült teafőzet receptje, annak ígéretével, hogy bárkit gyorsan, végleg megszabadít a télvíz idején kellemetlen köhögéstől. Ám a sokak által „ajánlott” főzet fogyasztása rendkívül veszélyes, esetlenként akár halálos kimenetelű mérgezést is okozhat – hívja föl figyelmet a kockázatokra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
A közösségi oldalakon történő megosztások könnyű célponttá teszik a felhasználókat a vizsgálatok szerint.
Leggyakrabban a ruházati és a műszaki termékekkel akad problémája azoknak, akik az interneten vásárolnak - mondta Kriesch Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő Európai Fogyasztói Központ igazgatója.
A magyarok 71,9 százaléka vásárol karácsonyi ajándékokat az interneten, csaknem 43 százalékuk használ mobil eszközt - ez is kiderül a PayPal online pénzügyi szolgáltató cég nemzetközi felméréséből.
Üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt a szombathelyi ügyészség egy férfi ellen, aki interneten kínált eladásra olyan árucikkeket, amelyekkel nem rendelkezett.
Hamarosan az interneten is gyűjti a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásokat a Fidesz – adta közre az MTI. A Védjük meg az országot! elnevezésű kampányt november negyedikén indította útjára a kormánypárt
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó