"INTERNET" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai Járási Ügyészség 89 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 25 éves budapesti férfival, és élettársával, egy 23 éves budapesti nővel szemben, akik nem létező termékeket értékesítettek az interneten és így 89 sértettet károsítottak meg.
2020-ra – kis túlzással – a mobiltelefonok fogják uralni a világot, legalábbis ez derül ki a Cisco éves jelentéséből.
A napokban egyre több internetes fórumon és a közösségi oldalon felbukkant a tiszafából, illetve annak gyümölcséből készült teafőzet receptje, annak ígéretével, hogy bárkit gyorsan, végleg megszabadít a télvíz idején kellemetlen köhögéstől. Ám a sokak által „ajánlott” főzet fogyasztása rendkívül veszélyes, esetlenként akár halálos kimenetelű mérgezést is okozhat – hívja föl figyelmet a kockázatokra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
A közösségi oldalakon történő megosztások könnyű célponttá teszik a felhasználókat a vizsgálatok szerint.
Leggyakrabban a ruházati és a műszaki termékekkel akad problémája azoknak, akik az interneten vásárolnak - mondta Kriesch Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő Európai Fogyasztói Központ igazgatója.
A magyarok 71,9 százaléka vásárol karácsonyi ajándékokat az interneten, csaknem 43 százalékuk használ mobil eszközt - ez is kiderül a PayPal online pénzügyi szolgáltató cég nemzetközi felméréséből.
Üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt a szombathelyi ügyészség egy férfi ellen, aki interneten kínált eladásra olyan árucikkeket, amelyekkel nem rendelkezett.
Hamarosan az interneten is gyűjti a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásokat a Fidesz – adta közre az MTI. A Védjük meg az országot! elnevezésű kampányt november negyedikén indította útjára a kormánypárt
Az internetezés áfájának 18 százalékra csökkentését, minden magyarországi településen hozzáférhető ingyenes wifi-szolgáltatás kiépítését, valamint átfogó digitális köznevelési stratégia megalkotását javasolják egyebek mellett a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) alapján - ismertette a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten.
Az ország egyik legnagyobb internetes hirdetési felületén hirdette szolgáltatásait az a bútorasztalos, akinél a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai vizsgálatot folytattak. Egy év alatt több millió forint bevétele lett a „sufniműhelyből”.