"INTERNET" címkével ellátott hírek
Nem lesz internet nélküli iskola Magyarországon 2016 végére - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.
A felhasználó biztonsága a digitális környezetben számos tényezőtől függ. Először is, függ attól, hogy képes-e meghozni a megfelelő döntéseket. Az online szokásai megvédhetik a digitális személyazonosságát, pénzét és személyes adatait, vagy könnyű prédává változtathatja a bűnözők számára. A Kaspersky Lab csinált egy egyszerű tesztet, mellyel ön is ellenőrizheti tudását.
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója szerint személyes elektronikus levelezésének feltörése is alátámasztja: mindenki ki van téve annak a veszélynek, hogy személyes adataihoz illetéktelenül hozzáférjenek az interneten.
Deutsch Tamás szerint fontos, hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció nyomán olyan szakmai javaslatok kerüljenek a kormány elé november közepén, amelyekben a piaci szereplők, a nyilvánosság műhelyei, a nonprofit, a szakmai és érdekvédelmi szervezetek döntő része egyetért.
Közös ajánlattevőként a T-Systems Magyarország Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. 1 milliárd 308 millió forinttal nyerte azt a tendert, amelynek eredményeként 375 közoktatási intézmény jut mikrohullámon szélessávú internethez - jelent meg a hétfői Közbeszerzési Értesítőben.
Az Európai Parlamentben megszavazott jogszabály- módosítás biztonságosabbá és olcsóbbá teszi Európában az internetes vásárlásokat és a fizetések lebonyolítását - közölte az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája az MTI-vel.
Az Inmarsat és a Deutsche Telekom (DT) együttműködése révén jövőre már az európai járatok fedélzetén is lehet műholdas internet, amely először a Lufthansa járatokon lesz elérhető - közölte a három társaság közösen az MTI-vel hétfőn.
A természetvédelmi szakemberek és szervezetek is igyekeznek kiaknázni az internet és a közösségi média nyújtotta előnyöket, hogy elősegítsék egy-egy terület vagy éppen állatfaj védelmét. A rengeteg webkamera mellett bizonyos állatoknak még Twitter- és Facebook-fiókjuk is van.
Országos internetsebesség-mérő oldalt indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a szerdától működő szelessav.net honlap valós információkat ad az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt hazai internetsebességek mértékéről - közölte a hatóság szerdán.
Az internethasználó magyar lakosság több mint 80 százalékának van okostelefonja, és további közel 10 százalék tervezi, hogy a jövőben vásárol ilyet - derült ki a Huawei megbízásából készített kutatásból, amelynek eredményeiről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.