"INTERNETES CSALÁS" címkével ellátott hírek
A statisztikák alapján idén akár megduplázódhat azok száma, akik adathalászok csapdájába esnek, a szakértők szerint évente több ezernél is több károsult ügyfél lehet - mondta Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség kommunikációs igazgatója kedden Budapesten.
A Battonyai Járási Ügyészség összesen 14 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat egy 31 éves hernádi férfi ellen, aki nem létező termékek eladásával 10 nap alatt 14 embert károsított meg országszerte.
Konyhabútort kínált eladásra az interneten egy pusztavacsi férfi. Egy kunágotai nő előleget fizetett neki, de a bútort nem kapta meg és nem is tudta elérni a férfit.
Új, kisvállalkozásokat veszélyeztető internetes csalási módszerekre figyelmeztetett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzet szombati számában.
Ismeretlen csalók hamis tartalmú megtévesztő elektronikus leveleket küldtek ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevében, és így próbáltak magyar magánszemélyektől személyes adatokat, pénzt kicsalni. Az MNB semmilyen alkalommal nem küld ki ilyen tartalmú leveleket - figyelmeztet a jegybank csütörtöki közleménye.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft