"INTERNETES VÁSÁRLÁS" címkével ellátott hírek
Nincs olyan nagyobb kereskedelmi vállalat, amely profitot termelne az internetes élelmiszer-rendelésen.
A biztonságos internetes vásárláshoz nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának új információs felülete, amelyen egyebek mellett a külföldről rendelt áruk esetében fizetendő vámokról és egyéb közterhekről tájékozódhatnak a vásárlók - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre (okostelefon, iPad, televízió) amelyek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének - közölte a Budapesti Békéltető Testület csütörtökön az MTI-vel.
Amikor megpróbálják ellopni a fizetési adatokat, a bűnözők különböző módszereket használnak: például létrehozzák egy ismert fizetési rendszer hamis oldalát, vagy lemásolnak egy legitim kiskereskedői oldalt, esetleg elindítanak egy teljesen valótlan online áruházat, kihagyhatatlan ajánlatokkal.
Idén hatodik alkalommal rendezik meg Magyarországon az internetes vásárlás napját, a pénteki egynapos e-kereskedelmi akcióban több száz webáruház kínál különleges kedvezményt - közölte a szervező Neo Interactive digitális ügynökség.
Az internetes vásárlás sokkal gyorsabban növekszik, mint "bármi más", ebben a szektorban az előző évhez képest erre az évre nagyjából 30 százalékos bővülés várható - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.
A MasterCard szerint ugrásszerű növekedésre lehet számítani a mobilfizetés terén Magyarországon a nemzetközi viszonylatban is rendkívül elterjedt egyérintéses, úgy nevezett PayPass fizetésnek köszönhetően, az online vásárlás terén pedig a MasterCard új, globális platformja, a MasterPass bevezetése hozhat jelentős változást a magyar vásárlóknak.
Egyre szélesebb a kínálat az internetes kereskedelemben, és sokan vagyunk, akik könnyen elcsábulunk egy-egy hihetetlenül jónak tűnő ajánlatnak. Vagyunk néhányan, akik szinte mindent az internetről szerzünk be, legyen ez egy szép kabát, óra, cipő vagy éppen mobiltelefon. De ha ezt a módszert választjuk, valljuk be, könnyen mellényúlhatunk, hiszen sokszor igen messziről, szinte meghatározhatatlan helyről érkeznek az általunk kinézett „minőségi árucikkek”.
Az Európai Parlament (EP) csütörtökön Brüsszelben elsöprő többséggel megszavazta az internetes vásárlással kapcsolatos új uniós jogszabályt. Ennek értelmében internetes vásárlás esetén az áru kézhezvételétől számítva - az eddigi egy hét helyett - két hete lesz a vásárlónak arra, hogy meggondolja magát és elálljon a vásárlástól. A kereskedők számára az internetes közegben új általános kötelezettséget jelent, hogy - kizárva a rejtett költségek felszámolását - egyértelműen fel kell tüntetniük a termékek teljes árát, illetve saját elérhetőségüket.