"IPARI PARK" címkével ellátott hírek
Ünnepélyes alapkőletétel zajlott szerda délelőtt a mezőberényi ipari park területén (Békéscsaba irányából, a felüljáró melletti, jobb oldali területen). A mai nap egyben további projektek nyitórendezvénye is. (Felsorolás az írás végén!)
Négymilliárd forintot csoportosít át a kormány az idei költségvetésben a békéscsabai ipari park fejlesztésére - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent keddi kormányhatározatban.
A város önkormányzata legutóbbi ülésén döntött a park helyéről, amely a város külső részén, Martinkertváros, Hejőcsaba és Szirma térségében épül ki - írta az Észak-Magyarország.
Idén 30 éves a szeghalmi székhelyű Layer Kft. A hír6.hu megyejárása kapcsán még 2012. márciusában arról beszélgettünk az ügyvezető igazgatóval, milyen új terveket szövöget vállalkozása további fejlesztése érdekében. Napelem-rendszerek és szélerőművek telepítésével, saját vízellátással, a hőenergia alternatív és olcsó előállításával, egyszóval önellátással szeretné segíteni a szeghalmi Sárréti Ipari Parkba betelepülő vállalkozásokat Layer István, a cégcsoport tulajdonosa.
Azonnal beköltözhető és hasznosítható az a 3000 négyzetméteres üzemcsarnok, amelyet szeptember közepén avatott fel Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Vantara Gyula. A közel hatszáz millió forintos városi fejlesztéshez az Európai Unió a DAOP-1.1.1/A-09 azonosító számú pályázati forrásnak köszönhetően 250 millió forintos támogatással járult hozzá. A létesítmény üzemeltetésével megbízott Békéscsabai Vállalkozói Centrum ügyvezetője, Sztankó János a hir6.hu-nak nyilatkozva elmondta, nem csak az üzemcsarnok nyújt minden igényt kielégítő működési feltételeket a vállalkozásoknak, de ugyanitt mintegy kilenc hektáros – teljes infrastruktúrával ellátott – ipari terület is megvásárolható.
Szerdán adták át a Gyomaendrődi Ipari Park legújabb létesítményét az Inkubátorházat. A beruházás 265 millió forintos költségét fele részben támogatásból nyerte el a város.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés