"IPARI TERMELÉS" címkével ellátott hírek
Összességében kiegyensúlyozottan teljesített az ipar az áprilisi adatok alapján Magyarországon - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.
Februárban az ipari termelés volumene 5,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a januári 4,4 százalék után. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Májusban is a járműgyártás húzta az ipari termelés növekedését - kommentálta a friss adatokat a TakarékBank és a K&H elemzője, akik ugyanakkor eltérő véleményt fogalmaztak meg a termelés további alakulásával kapcsolatban.
Októberben 1,7 százalékkal nőtt az ipari termelés éves összehasonlításban a szeptemberi 7,6 százalékos bővülés után, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan adattal - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az előzetes adatokat.
Szeptemberben 7,6 százalékos növekedési ütemre kapcsolt az ipari termelés az előző havi 0,5 százalékról, a munkanaphatással kiigazított mutató pedig a kibocsátás 5,2 százalékos emelkedését jelzi az egy évvel korábbi szinthez képest - erősítette meg a részletes jelentésében a múlt pénteken közölt előzetes adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
Az ipari termelés szeptemberben 7,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az előzetes adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az előzetes adatok alapján közölte: júliusban az ipari termelés volumene 12,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 1,6 százalékkal emelkedett. Az év első hét hónapjában 9,8 százalékkal nőtt a termelés az előző év azonos időszakához képest. Az MTI által megkérdezett elemzők szerint a vártnál jobb adatokat közölt a KSH.
A járműgyártás, illetve a hozzá kapcsolódó beszállítói ágazatok termelése mellett az élelmiszeripari eladások is hozzájárultak ahhoz, hogy az ipari termelés áprilisban 10,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit és az előző hónappal összevetve 2,4 százalékkal nőtt - jelentette a második becslés alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Márciusban az ipari termelés 10,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a termelés bővülésében elsősorban a járműgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó beszállítói ágazatok eladásainak növekedése játszott szerepet - közölte a részletes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
Az autógyárak termelésének felfutása és az európai konjunktúra javulása is fűtötte februárban az ipar termelését az MTI-nek nyilatkozó elemzők értékelése szerint, akik úgy vélték, a járműipar továbbra is nagyban segíti a termelés bővülését.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft