"IQ" címkével ellátott hírek
Norvég kutatók egy nagyszabású tanulmányban kimutatták, hogy rosszabb eredmények születnek az intelligenciateszteken az 1970-es évek óta, az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) bemutatott eredményeik szerint nemzedékenként átlag hét ponttal rosszabbak az eredmények, ami nyilvánvaló irányváltást jelent az 1930-as évektől tapasztalt tendenciától.
Kutatások szerint a világ leggazdagabb egy százaléka komoly átfedéseket mutat a Föld legokosabb egy százalékával.
Egy amerikai tanulmány szerint a magas IQ-val rendelkezők jól elvannak a gondolkodással, így kevésbé kezdenek unatkozni semmittevés közben, míg a másik csoport hamar megunja a gondolatokat: nekik tehát több aktivitás kell, hogy a mozgás stimulálja őket.
A hosszabb ideig szoptatott gyerekek felnőttként jobban teljesítenek az intelligenciateszteken - derült ki egy rendkívül hosszú távú, harminc évet felölelő brazil tanulmányból.
Hároméves kislányt vettek fel a magas intelligenciájú embereket tömörítő Mensa társaság tagjai közé Nagy-Britanniában. A helyi sajtó beszámolója szerint az orosz származású, Guildfordban élő Alice Amos 162-es intelligenciahányadossal csatlakozhatott a nemzetközi egyesület nagy-britanniai tagozatához. Jelenleg Alice a legfiatalabb Mensa-tag a szigetországban; rajta kívül tizenhét olyan gyerek tartozik a társasághoz, aki még nem érte el az iskoláskort.
Egy amerikai kutató azt állítja, hogy a mai emberek egyre butábbak.
A terhesség alatti mérsékelt alkoholfogyasztás árt a magzat IQ-jának, már heti pár pohár bor is soknak bizonyul.
A várandós anya magas vérnyomása befolyásolhatja a születendő gyerek intelligenciáját: finn kutatók megállapítása szerint fiatal felnőtt és idős korban is alacsonyabb volt az intelligeciahányadosa (IQ) azoknak, akiknek az édesanyja állapotosan magas vérnyomástól szenvedett.
Az intelligenciahányadost mérő IQ-tesztek évszázados történetében először lett nagyobb a nők mutatója, mint a férfiaké - közölte James Flynn, a teszttel foglalkozó új-zélandi kutató.
Négyéves kislány a legifjabb Mensa-tag zseniális intelligenciahányadosa okán.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft