"IRÁN" címkével ellátott hírek
Maffiához hasonlította Irán vezetését Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Los Angelesben iráni amerikaiak közössége előtt mondott vasárnap esti beszédében.
A francia vállalatok többsége nem maradhat Iránban a visszaállított amerikai szankciók miatt - mondta kedden Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak - jelentette a helyi média hétfőn.
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ha Irán a szankciók miatt nem kapja meg, ami gazdasági fejlődéséhez szükséges, és felmondja az atomalkut, elkezd fegyverkezni, nem kizárt a katonai összecsapás.
A német szövetségi kormány provokációnak tartja és a legélesebben elítéli az izraeli katonai állások ellen végrehajtott iráni rakétatámadásokat - közölte csütörtökön a német külügyminisztérium.
Németország, Franciaország és Nagy-Britannia kitart az iráni atomprogramról szóló nemzetközi egyezmény mellett, de a teheráni vezetésnek is be kell tartania a megállapodás előírásait - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.
Washington régóta tud az iráni atomprogramról - közölte helyi idő szerint hétfőn este kiadott kommünikéjében a Fehér Ház Washingtonban. Sarah Huckabee Sanders később javított a közleményen.
A szaúdi trónörökös olyat mondott zsidókról, amit arab vezető még nem ejtett ki a száján. És Irán is megkapta a magáét.
Magyar zöldségeket venne Irán.
A kényszerleszállás sem sikerült, a helyszín megközelíthetetlen. A balesetet a repülőgépen tartózkodó 66 ember közül senki sem élte túl.