"IRÁNYELV" címkével ellátott hírek
Az Európai Unió Bíróságát nem hatották meg a Philip Morris érvei, és egy sor, a cigarettapiacot alaposan befolyásoló irányelvet hagyott jóvá.
Életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amely meghatározza, hogy mi tekinthető kézműves (míves) élelmiszernek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára egy budapesti szakmai fórumon.
Egyszerűbb lesz a határokon átnyúló egészségügyi ellátás az Európai Unióban, miután hatályba lépett az erről szóló betegjogi irányelv. Ennek alapján minden uniós állampolgárt egyforma ellátás illet meg az összes tagállamban, de ez nem jelenti azt, hogy a betegek korlátozások nélkül válogathatnak.
Alapvetően tájékoztatási és jogi eszközökkel segítené az Európai Bizottság a munkavállalók, álláskeresők szabad mozgását az Európai Unión belül - derül ki abból az irányelvtervezetből, amelyet pénteken mutatott be a brüsszeli testület.
A nők járnak rosszul azzal, hogy nem lehet majd különbséget tenni a biztosítási díjak között nemek alapján. Pedig az uniós irányelvvel a nőket akarták megvédeni.
Az egészségügyért felelős szakminiszterek uniós tanácsa elfogadta azt az irányelvet, amelynek értelmében a gyógyszerforgalmazók kötelesek lesznek például megindokolni, miért vonnak vissza egy terméket a piacról. Az elfogadott jogszabály értelmében a tagállamok egészségügyi hatóságai automatikusan értesülnek majd arról, ha kételyek merülnek fel egy olyan gyógyszer megbízhatóságával kapcsolatban, amelyet egynél több tagállamban forgalmaznak.
Kötelező intézkedéseket ír elő a kormányzati középületek felújításáról, energiahatékonysági programok kidolgozásáról és a nagyvállalatok energiaauditjának elvégzéséről az az uniós irányelv, amelyet kedden szavazott meg Strasbourgban túlnyomó többséggel az Európai Parlament (EP).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft