"ÍRÓ" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai Jókai Színház művészei közül többen nem elégszenek meg pusztán csak a színpadi munkával, vannak közöttük olyanok, akik alkalmanként felcserélik a színpadot a rendezői székre. Azonban a sokoldalúak közül is kitűnik egy, aki nemcsak eljátssza, nemcsak rendezi, de meg is írja a darabot.
Elhunyt 92 évesen Brian Aldiss brit sci-fi író, akinek novellájából Steven Spielberg az A.I. - Mesterséges értelem című filmjét rendezte.
Szombatra virradó éjszaka tragikus hirtelenséggel, 76 éves korában elhunyt Lázár Ervin özvegye, Vathy Zsuzsa, József Attila-, Márai Sándor- és Prima díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Magyar Írószövetség tagja. Vathy Zsuzsát az MMA saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek - közölte a művészeti akadémia vasárnap az MTI-vel.
Szerb Antal magyar író, irodalomtörténész. A világirodalom története, az Utas és holdvilág, A Pendragon legenda szerzője.
Egy: a cím lehetne a Nap képe is, de minek? Kettő: itt most azonnal elnézést kérek a békéscsabai származású Sarusi Mihály József Attila-díjas írótól, Miska bátyámtól, de aki ismeri, az mind-mind Sarusi Miskának hívja.
A hétvégén egy országos napilapban a békéscsabai származású Szilasi László egyik írását olvastam. A sértődékeny diszpécser című cikk alapvetően egy nő rosszulléti állapota köré épül; azonban a dolgozatban a másik fontos személy, a telefonvonal végi, feltehetően ügyeletben lévő, ügyetlen medikus teszetoszasága is jelentőséggel bír. Sőt a publikáció egyes szám 3. személyben íródott, és néhány utalásból kikövetkeztethető, hogy a szerző lehet a főhős (jaminai 11-es iskola; bölcsészdoktor), a nő pedig az ex-felesége.
Jól szeretni – Tudod-e, hogy milyen a gyereked? címmel tartott előadást szerdán dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író a Nyitott Akadémia keretén belül Békéscsabán.
A közlés szerint az alkotót hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn, életének 69. évében érte a halál. Temetéséről később intézkednek.
Nyolcvannyolc éves korában kedden elhunyt Siegfried Lenz német író, a háború utáni német irodalom egyik kiemelkedő alakja.
A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a PlotPoint kampányának alapjául 11 rövidfilm szolgál, amelyekben olyan emberek szólalnak meg, akiknek van véleményük a témában és merik is azt vállalni - mondta el Csepregi János projektvezető csütörtökön, a társadalmi célú kampányt elindító budapesti sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó