"IRODALOM" címkével ellátott hírek
A békéscsabai Orszlán zenekar (pontosan a csapat 3/5-ének) a hangoskodásain kívül az egyik védjegye az Üzenet 1.0. Az irodalmi projekt alapvetően egy unplugged irodalmi-kultúrmisszió. Pénteken a Belvár könyvtárában domborítottak.
A békéscsabai Orszlán zenekar (pontosan a csapat 3/5-ének) a csörömpölésen kívül az egyik védjegye az Üzenet 1.0. Az irodalmi projekt alapvetően egy unplugged irodalmi-kultúrmisszió. Pénteken a Belvár könyvtárában domborítottak.
Kedden megállt az idő a kastélyban. De azért előtte derekasan felgyorsult – ugyanis a délelőtti ikerprogram első etapja a mai tinédzserkori black trendről, azaz a gyorsivászat elrettentő példázatáról szólt; amelyet egy kvázi alternatív irodalmi óra oldott fel. Az alter-irodalomtanárok Tóth Kata és Baracsi István, míg a hallgatóság pedig a Gyulavári Bay Zoltán Általános Iskola felsősei voltak.
Nyolcvannyolc éves korában kedden elhunyt Siegfried Lenz német író, a háború utáni német irodalom egyik kiemelkedő alakja.
Volt Dél-Amerika nagykövete, operát énekelt Milánóban, a Scala színpadán, repülőgépet vezetett Paraguay felhői fölött, búvárkodott a Csendes-óceán mélyén, székelykaput avatott Buenos Airesben, mindemellett pedig szerzőként is a kortárs magyar líra egyik legszínesebb egyénisége a megyéből elszármazott Szőnyi Ferenc, aki nemrégiben megjelent verseskötete kapcsán most újra szülővárosába látogat.
Második évét kezdte meg a képzőművészet, a próza, a versírás illetve a slammerés terén jeleskedő kreatív fiatalokból álló Ifjúság Kultúra Kávéház (IKK). A mentorok által vezetett csoportok heti egy alkalommal gyűlnek össze.
Fiataloknak szóló weboldal indult a holokauszttal kapcsolatos gondolatok megosztására Mi közöd hozzá? címmel a holokauszt-emlékév programsorozatának részeként.
Az interneten is elérhetővé vált a londoni British Library gyűjteményének több száz értékes darabja, köztük a Brontë nővérek gyermekkori írásai és William Blake jegyzetfüzete.
Öt kategóriában, magyar és külföldi műveket külön elismerve kiosztották az Aranykönyv díjakat a budapesti Átrium moziban, a hazai könyvek közül D. Tóth Kriszta, Lakatos Levente, Mautner Zsófia, Leiner Laura és Hozleiter Fanny Mosolyka alkotásai lettek az idei közönségszavazás győztesei - tájékoztatta a Libri-cégcsoport hétfőn az MTI-t.