"ISIS" címkével ellátott hírek
Donald Trump amerikai elnök megerősítette, hogy lassítani fogja a szíriai csapatkivonást.
A nyomozás eddigi adatai szerint nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal (ISIS) az a nő és férfi, akiknek terrorizmus finanszírozása bűntett megalapozott gyanúja miatt pénteken elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.
Az iraki Ramádi városa hosszú időn át az Iszlám Állam egyik központjának számított, idén év elején egy átfogó hadművelet segítségével elfoglalták az iraki kormányerők a várost, de kisebb terrorista csoportok még küzdenek ellenük. Egy tank ellen nem egyszerű.
Emile Hokayem, az IISS Közel-Kelet-szakértője úgy véli, hogy Szíria és Irak gyakorlati felosztását nem lehet meg nem történtté tenni. Szerinte a dzsihadisták terjeszkedésének megakadályozásához a Nyugatnak Bassár el-Aszad szíriai elnökkel is szembe kell szállnia.
A nemzetközi közösség beavatkozását szorgalmazta a keresztények üldözésének és legyilkolásának megfékezésére Ferenc pápa húsvéthétfőn, a pápai lakosztálynak a vatikáni Szent Péter térre néző egyik ablakából mondott beszédében.
Kuvaiti születési brit állampolgár lehet az Iszlám Állam nevű szélsőséges dzsihadista milícia egyik leghírhedtebb tagja, aki több olyan videón is szerepelt, amelyek nyugati túszok lefejezését mutatták.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft