"ISZTAMBULI MERÉNYLET" címkével ellátott hírek
Az újévi isztambuli merénylet elkövetője előre tudta, hogy a tervezett tömeggyilkosság helyszíne, a Reina klub előtt az előírt négy helyett csak egy rendőr áll majd, a szórakozóhely biztonsági őrei fegyvertelenek, és a lövöldözés után a kijáratnál nem fog rendőrrel találkozni - írta a Yeni Safak című török kormánypárti napilap szerdán.
A török hatóságok órizetbe vették kedden reggel az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren, majd egy órával később szabadon engedték azt az Akhe Masrapov nevű, kirgiz állampolgárságú férfit, aki hasonlít az újévi isztambuli terrortámadás elkövetőjére - jelentette a Dogan török hírügynökség.
Az Iszlám Állam állhat a szilveszter esti isztambuli terrortámadás mögött - közölte a török média hétfőn. Közben a terrorszervezet is bejelentkezett és magára vállalta a szilveszteri mészárlást. A támadó egy támadófegyverrel nyitott tüzet az ünneplő tömegre a népszerű Reina nevű szórakozóhelyen.
Összesen 13 gyanúsítottja volt vasárnap estig a múlt keddi, törökországi, reptéri merényletnek. Vasárnap egy újabb razzia még 14 gyanúsítottat - köztük 11 külföldit - "termett".
Név szerint azonosítottak pénteken két embert a török hatóságok a keddi isztambuli öngyilkos merényletek három elkövetője közül - jelentette pénteken az Anadolu török állami hírügynökség.
Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet újabb feltételezett 11 tagját vették őrizetbe Isztambulban a török hatóságok az Atatürk repülőtéren kedden végrehajtott öngyilkos merényletekkel összefüggésben - írta pénteken az Ihlas török hírügynökség.
Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy orosz állampolgárságú dagesztáni tagja volt az egyik elkövetője az isztambuli Atatürk repülőtéren végrehajtott hármas öngyilkos merényletnek - írta a Dogan török napilap csütörtökön az internetes oldalán.
Negyvenegyre emelkedett a keddi isztambuli terrortámadás halálos áldozatainak száma szerdán, az incidensnek 239 sebesültje van - közölte az isztambuli tartományi kormányzóság.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft