"ÍTÉLET" címkével ellátott hírek
Hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében.
Július elsején lép hatályba az új büntetőjogi perrendtartási kódex, mely a várakozások szerint gyorsabbá és hatékonyabbá teszi az eljárásokat. A bűncselekmények előzetes beismerésének lehetősége például nagymértékben tehermentesítheti az igazságszolgáltatást.
Jogerősen tíz év börtönnel, illetve tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két holland férfit, akik több mint négyszáz kilogramm marihuánát próbáltak 2015-ben Albániából Magyarországon keresztül a hazájukba szállítani.
Tizenkét vádlottat marasztalt el a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság első fokon a gádorosi csicskáztatásként ismertté vált ügyben - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.
A Battonyai Járásbíróságon 2017. október 3. napján bíróság elé állítás során megtartott tárgyaláson az alábbi jogerős ítélet született N. A. R. iráni állampolgárságú vádlottal szemben:
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az az ember, akinek kutyája halálra marcangolt egy idős asszonyt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monaj községben - közölte a Miskolci Törvényszék az ítélethirdetést követően az MTI-vel kedden.
Első fokon halmazati büntetésként hat év szabadságvesztésre ítélte a román legfelsőbb bíróság kedden Elena Udrea volt turisztikai minisztert, akit többrendbeli megvesztegetés elfogadásával, hivatali visszaéléssel és európai alapok eltérítésével vádolt a korrupcióellenes ügyészség (DNA).
Tíz év is eltelhet, mire elítélik a Nyíregyházán gyilkoló román orvost, mert előbb a román büntetőügyeinek kell lezárulnia.
Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői foglalkozás gyakorlásától Geréb Ágnest a Fővárosi Törvényszék hétfőn. A törvényszék ezzel súlyosította az elsőfokú bíróság ítéletét.
Enyhe fokú gondatlanságot állapított meg, ezért jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék az egyik helyi művelődési központ volt vezetőjét, amiért a hozzá tartozó szabadidőközpontban egy kidőlt futballkapu halálra sújtott egy 10 éves fiút 2014 nyarán - tájékoztatta a törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft