"ITTAS VEZETÉS" címkével ellátott hírek
Árokba hajtott autójával egy férfi Gyulán. Nem sérült meg, de a rendőrök két feljelentést tettek ellene.
Ittas járművezetés gyanúja Szarvason és Gyulán.
Elenyésző számban fordul elő az ünnepi időszak alatt, hogy a járművezetők alkoholfogyasztást követően ülnének volán mögé - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr századosa az MTI-nek hétfőn a húsvéti fokozott rendőri ellenőrzések tapasztalatairól.
Az ittas járművezetőknek nem csupán a jogi felelősségre vonással kell számolniuk, de meg kell fizetniük az okozott balesetek kártérítési összegét is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
A Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség, mivel a korábbinál súlyosabb bűncselekménnyel, halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsítja őt a rendőrség - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.
Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök Orosházán, Körösladányban és Tarhoson.
A dévai Téglás Gábor Gimnázium diákjai utaztak a járművön. A sofőr ittas volt - írja a Főtér.
Szombatra virradó éjjel összeütközött két autó Budapesten, a III. kerületi Szentendrei úton. A Blikk információ szerint a vétkes sofőr részegen, fékezés nélkül hajtott bele az előtte haladó autóba, amelyben ketten életüket vesztették, egyikük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.
Részeg volt az autót vezető nő, amikor a kocsijukkal egy másikba rohantak péntek este Szobnál. A balesetben egy 12 éves kislány meghalt.
Békésen történt baleset ügyében indult nyomozást zárt le a napokban vádemelési javaslattal a rendőrség.