"ITTAS VEZETÉS" címkével ellátott hírek
Őrizetbe vették a Ceglédnél péntek délután balesetet szenvedett busz sofőrjét járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének gyanújával - közölte a rendőrség a honlapján szombaton.
Egy férfi és egy nő ellen javasol vádemelést a rendőrség, akik a gyanú szerint ittasan közlekedtek Békés megyében.
Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök Békéscsabán, Gyulán, Szeghalmon és Mezőkovácsházán.
Ittasan vezette autóját és balesetet szenvedett egy férfi Gyulán. A rendőrség vádemelést javasol ellene.
Három nap alatt több mint kétezer járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, közülük tizenhárman a gyanú szerint ittasan közlekedtek.
Árokba hajtott autójával egy férfi Gyulán. Nem sérült meg, de a rendőrök két feljelentést tettek ellene.
Ittas járművezetés gyanúja Szarvason és Gyulán.
Elenyésző számban fordul elő az ünnepi időszak alatt, hogy a járművezetők alkoholfogyasztást követően ülnének volán mögé - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr századosa az MTI-nek hétfőn a húsvéti fokozott rendőri ellenőrzések tapasztalatairól.
Az ittas járművezetőknek nem csupán a jogi felelősségre vonással kell számolniuk, de meg kell fizetniük az okozott balesetek kártérítési összegét is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
A Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség, mivel a korábbinál súlyosabb bűncselekménnyel, halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsítja őt a rendőrség - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.