"IVÓVÍZHIÁNY" címkével ellátott hírek
Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt április 22-án, pénteken és 21-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.
A szivacslövedékes hálózattisztítás miatt többször is vízhiány volt az elmúlt két hétben Szikáncson. A Hódmezővásárhelyhez tartozó településrész lakói már azt is unják, hogy hetente kétszer csökken a nyomás. Ez pedig azért van, mert nem jó az új víztorony - írja a delmagyar.hu.
Elzárják a lakosok és turisták által is kedvelt köztéri kutakat Rómában a kánikula és szárazság okozta vízhiány miatt, és az éjszakai víznyomást is csökkentik az olasz fővárosban - jelentette az olasz sajtó kedden.
Szünetel a vízszolgáltatás a Fejér megyei Lepsényben és Mezőszentgyörgyön - közölte a katasztrófavédelem szombaton a honlapján.
Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt április 21-én, pénteken és 22-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.
Tovább folytatódnak Békés megyei ivóvízminőség-javító programhoz kapcsolódó munkálatok. A kivitelezők tájékoztatása szerint augusztus 20-ig számos településen lehet nyomáscsökkenésre, ideiglenesen vízellátási problémákra számítani.
Szeptemberben kezdődtek a terv szerinti, ivóvízhálózat-mosatási munkálatok az ALFÖLDVÍZ Zrt. üzemeltetési területén.
A mind sűrűbben jelentkező éghajlati szélsőségek miatt a Dél-Alföldön és a Vajdaságban is egyre nagyobb probléma a vízhiány és az aszály – közölte Fiala Károly, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) projektvezetője hétfőn Szegeden egy konferencián.
Az Alföldvíz Zrt. tájékoztatása szerint Szabadkígyóson ivóvízhálózat-mosatást végeznek.
Közép-Kínában hetek óta pusztít az aszály, immár 1 millió 150 ezer embernek gond az ivóvízhez jutás - jelentette helyi kormányzati forrásra hivatkozva a kínai média.