"IVÓVÍZHIÁNY" címkével ellátott hírek
Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt április 21-én, pénteken és 22-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.
Tovább folytatódnak Békés megyei ivóvízminőség-javító programhoz kapcsolódó munkálatok. A kivitelezők tájékoztatása szerint augusztus 20-ig számos településen lehet nyomáscsökkenésre, ideiglenesen vízellátási problémákra számítani.
Szeptemberben kezdődtek a terv szerinti, ivóvízhálózat-mosatási munkálatok az ALFÖLDVÍZ Zrt. üzemeltetési területén.
A mind sűrűbben jelentkező éghajlati szélsőségek miatt a Dél-Alföldön és a Vajdaságban is egyre nagyobb probléma a vízhiány és az aszály – közölte Fiala Károly, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) projektvezetője hétfőn Szegeden egy konferencián.
Az Alföldvíz Zrt. tájékoztatása szerint Szabadkígyóson ivóvízhálózat-mosatást végeznek.
Közép-Kínában hetek óta pusztít az aszály, immár 1 millió 150 ezer embernek gond az ivóvízhez jutás - jelentette helyi kormányzati forrásra hivatkozva a kínai média.
A népességnövekedés a víz és az élelem miatti konfliktusokhoz vezet, főként a Közel-Keleten és Afrikában - állítja az amerikai Nemzeti Hírszerzési Tanács által hétfőn nyilvánosságra hozott Global Trends 2030 című tanulmányának a legrosszabb esettel számoló forgatókönyve.
Kétmillió ember maradt ivóvíz nélkül Mexikóban, s az ország a kormány szerint történetének eddigi legsúlyosabb aszályával kénytelen szembenézni, ráadásul a hirtelen beálló hideg letarolta a termőföldek csaknem felét - adta hírül a The New York Times című amerikai napilap hírportálja.