"IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁS" címkével ellátott hírek
Az uniós finanszírozásnak köszönhetően az utóbbi években javult az ivóvíz minősége Bulgáriában, Magyarországon és Romániában, de még további jelentős forrásokat kell beruházni ezen a területen - közölte az Európai Számvevőszék kedden.
Hatvankét Békés, három Csongrád és egy Hajdú-Bihar megyei településen zajlik az ivóvízminőség-javító program. A várhatóan szeptember 30-ára elkészülő beruházás 33,8 milliárd forintnyi európai uniós támogatásból valósul meg – tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzatok Ivóvízminőség-Javító Önkormányzati Társulásainak Konzorciuma hétfőn közleményben az MTI-t.
Doboz az elmúlt négy évben ugrásszerű fejlődésen ment át. Ha csak a beruházásokat tekintjük, akkor az előző ciklushoz (2006-2010) képest összegben nyolcszoros növekedést mutatnak a megvalósult beruházások, félmilliárd helyett négymilliárd az a pénz, ami a nagyközség fejlődését, növekedését, szépülését, élhetőbbé tételét hivatott szolgálni. És még nincs vége a fejlesztéseknek.
A Gyula-Elek Ivóvízminőség-javító Program keretein belül számos fejlesztés valósult meg az érintett területeken. Ezek között szerepel kútfelújítás, távvezeték-építés, víztisztító berendezések telepítése Gyula és Elek városának területére. A beruházás legfontosabb elemét hat új kút fúrása képezte.
Békés megye ivóvízminőség-javító programjával illetve annak megvalósításával kapcsolatos ellenérzéseiket, a párt véleményét tolmácsolta Varga Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP Békés megyei elnöke hétfőn. A sajtótájékoztatón elhangzott az általuk jónak tartott megoldás, és elmondta, miért nem helyeslik a víztisztítást.