"IZSÓ GÁBOR" címkével ellátott hírek
Szombat este a Madzagfalvi Napok keretein belül díjazták Békés város tehetséges fiataljait. Idén négy békési fiatal vehette át Izsó Gábor polgármestertől az elismerést.
Közös megoldáskereséssel, összefogással újítaná fel az önkormányzat a Malomasszonykert járdás dűlőit. Néhány lelkes ott élő fogadóóráján kereste fel Izsó Gábor polgármestert, ahol felvázolták elképzeléseiket. Elmondták, hogy szeretnék lakókörnyezetük járdáit járhatóvá tenni, hajlandóak hozzájárulni a költségekhez is, de feltétlenül számítanak az önkormányzat segítségére. A járda körülbelül 20 évvel ezelőtt került felújításra, akkor szintén a tulajdonosok segítségével, valamint az önkormányzat támogatásával. Az évek során a járda szinte használhatatlan állapotba került.
Több mint 1,2 milliárd forint támogatást nyert Békés. Izsó Gábor polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kihirdetett, első körös támogatói döntés értelmében, öt uniós projekt megvalósítása kezdődik meg hamarosan a településen.
Magyarország Kormánya 250 millió forintot biztosít a Békési Járási Hivatal új székhelyépületének kialakítására. Ennek érdekében Békés város központjában a járási hivatalhoz tartozó Kossuth utca 4. szám alatti épület felújításának II. üteme zajlik – jelentette be Gajda Róbert, Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón.
A kultúra, a hagyományőrzés és a sport területén kínál színes programlehetőségeket a Madzagfalvi Napok, amelyet szeptember 9. és 11. között rendeznek meg Békésen.
Orbán Viktor múlt heti békéscsabai látogatásának és ígéreteinek minden bizonnyal számos hozadéka lesz. Az egyik ilyen ígéretről tartottak sajtótájékoztatót Békéscsaba, Gyula és Békés al- és polgármesterei.
„Békés Városért” kitüntetésben részesült a közel 30 éve hivatásos szolgálatot ellátó Ladányi Zoltán r. ezredes.
Átadták a gyulai Almásy-kastélyt, amely komoly felújításon esett át az elmúlt években.
A kedden tartott hivatalos átadó alkalmával Lázár János hangsúlyozta, a térségi közigazgatás átalakításakor a célok között szerepelt a gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb ügyintézés kialakítása. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette, javasolta, hogy a kormányablakokban is lehessen adóügyeket intézni.
Nemrég még úgy tudtuk, hogy Békés jelenlegi polgármestere, Izsó Gábor a Fidesz támogatásával indul az októberi önkormányzati választásokon, mint polgármester-jelölt, azonban a békési Fidesz- csoport néhány napja tudatta: Izsó Gábor nem él a Fidesz- támogatás lehetőségével, és függetlenként indul a polgármesteri székért.