"JAKAB ISTVÁN" címkével ellátott hírek
A technológia fejlődése, a földművelésben megjelenő precíziós eljárások miatt arra van szükség, hogy versenyképes gazdaságok jöjjenek létre - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Hétfő este, 15 fővel megalakult a Kétegyházi Gazdakör, a település önkormányzati hivatal dísztermében. A rendezvényt többek között megtisztelte Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ országos elnöke (is).
Máig rejtély, hogy kinek árthatott a saját házában pisztollyal meglőtt, a helyi közkórházban elhunyt Áchim L. András békéscsabai szlovák (tót) származású parasztvezér bronz mellszobra a fővárosban – alig egy hónappal a felavatása után már megrongálták. Az október 12-i helyi önkormányzati és nemzetiségi választás előtt állította helyre az Országos Szlovák Önkormányzat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti szoborsétányán.
Magyarországon versenyképes tejágazat jött létre, amit a kormány tovább akar erősíteni, elsősorban beruházási célú támogatásokkal – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a negyedik tejágazati konferencián, Herceghalmon.
Olyan szabályozási rendszert kell kialakítani, amelyben a feldolgozó üzemeknek kizárólag a gazdálkodók legyenek a tulajdonosai - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke újságíróknak kedden Nyíregyházán, miután találkozott a megyei almatermelőkkel és gazdálkodókkal.
A gyümölcsöt komoly uniós támogatással lehetséges szociális célra felhasználni, de a kormánynak saját programja is van kezelni a hatalmas mennyiséget - mondta a Ma reggelben az Országgyűlés alelnöke. Bejelentette azt is, Szabolcsban 2015 nyarára egy világviszonylatban is korszerű, közös, szövetkezeti alapon működő feldolgozó létesülhet.
Csaknem 3 évig tartott, míg mind a 16 hivatalos engedélyt sikerült beszereznie a budapesti székhelyű Áchim L. András Emlékbizottságnak és az Országos Szlovák Önkormányzatnak, de megérte a bürokráciával való hadakozás. Szerda délelőtt 11 órától délután négyig valóban történelmi jelentőségű esemény zajlott le a városligeti Vajdahunyadvárban helyet kapott Magyar Mezőgazdasági Múzeum szoborsétányán.
Életében először fordult jogorvoslatért bírósághoz a személyét ért újságcikk miatt az annak idején a rendszerváltozás Békés megyei keresztapjának elnevezett, valóban radikális személycseréket végrehajtott volt békéscsabai kisgazdapárti országgyűlési képviselő, dr. Zsiros Géza, a termőföld reprivatizációjának (egy az egyben történő visszaadásának) viharsarki, sőt országos élharcosa.
Huszonkettedik alkalommal, de először a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságával közösen rendezett szombaton megyei vadásznapot a Békés Megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete a nemzeti park Dévaványa-Réhelyi Látogatóközpontjában.
Több száz ember, közöttük egykori kisgazda országgyűlési képviselők részvételével rendeztek a kuláküldözések áldozatainak első emléknapja alkalmából könyvbemutatót Kunágotán, ami mindenképpen ritkaságnak számít. Jó néhányan azt remélték a dévaványai birkából főzött pörkölt kanalazása közben, hogy új parasztpárt, kisgazdapárt alapításáról is szó lesz, amiből végül is nem lett semmi.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft