"JÁTSZÓTÉR" címkével ellátott hírek
Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén, ahol biztonságos környezetben, integrált és korosztályokra bontott játékelemeivel várja a gyermekeket és szüleiket 2019 őszétől.
Az elmúlt héten került átadásra Sarkadon az a játszótér, amit a Sarkadi Bárkás Horgászegyesület a Tesco támogatásával kezdett megvalósítani, s amelynek kiteljesedését anyagilag az önkormányzat is támogatta. A játszótér kialakítására a Sarkadi Bárkás Horgászegyesület a Tesco pályázatán 400 ezer Ft támogatást nyert, de az egyesület és az önkormányzat is kiegészítette ezt a támogatást 150 - 150 ezer forinttal, annak érdekében, hogy az átadott játszótér a jelenlegi formában valósulhasson meg.
Öt perccel az után, hogy leszálltunk a Keletiben a vonatról – és én éppen a menekülthelyzetet elemeztem a tízévesnek –, odajött hozzánk egy elég rozzant srác – pénzt kért. Kedves volt, kulturált, jófej. Adtam neki háromszáz forintot. Megköszönte, kapott egy pacsit a tízéves és az anyja is. Én. Budapest jó hely.
A békéscsabai Táliber Közhasznú Alapítvány sokéves jó szokása, hogy önkénteseivel a nyakukba veszik a város játszótereit. Csütörtökön a Szigligeti ovi közelében lévő játszót „vették be”.
Nyugaton már a játszóterek új generációjával találkozhatnak a gyerekek, itthon még nem, de a hazaiak állapota is sokat javult. Azért, hogy megmaradjon a tendencia, a mostaninál jobban oda kellene figyelni – mondta a Kossuth Rádiónak egy szakértő - olvasható a híradó.hu-n.
Manapság, amikor egyre többen elhagyják a régiójukat, a hazájukat, azért léteznek paradoxon példák is. Ilyen a Magyar Játszótér Kft., amely 2012-ben a Dunántúlról helyzete át Hunyára a székhelyét.
Új kezdeményezés indult Békéscsabán. Fiatalok szerveznek programot kisebbeknek, a helyszín pedig mi más is lehetne, mint egy játszótér. Pontosabban több megyeszékhelyi játszótér.
A szeghalmi Dobó, Széchenyi és Kassai utcák által határolt közterülten mindig aktív közösségi élet folyt. Több generáció nőtt itt fel, játszott, találkozott az „itteni placcon”. A közben szülővé, nagy- és dédszülővé idősödött anyukák és apukák, új beköltözők és gyerekeik szintén használják a területet.
A játszótéri viselkedés normáit ismertetik meg a gyerekekkel annak érdekében, hogy a játék ne csak öröm legyen, de biztonságban is legyenek a játszók, valamint a tér és az eszközök épsége is megmaradjon. Békéscsabán játszótéri etikettre tanítják az ovisokat.
A játszótéri viselkedés normáit ismertetik meg a gyerekekkel annak érdekében, hogy a játék ne csak öröm legyen, de biztonságban is legyenek a játszók valamint a játszótér épsége is megmaradjon. Békéscsabán játszótéri etikettre tanítják az ovisokat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft