"JÉG" címkével ellátott hírek
A folyamatos enyhülés miatt egyre puhul, kásásodik és gyertyásodik a Balaton jege, de hétfőn a Siófok előtti nyílt vízfelület felett még mindig 20 centiméternyi jégvastagságot mértek az összefüggő jégtakarón - számolt be Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának vezetője az MTI-nek.
Egy teljesen hétköznapi hír 2017 telén: a mai napon (január 28.), az ország területén -15 és -10 fok között lesz a hőmérséklet. Fontos az évszám, mert mióta „mediterrán ország lettünk”, sem hó, sem hideg nem jellemezte a téli hónapoknak. Más szóval jó régen nem volt igazi tél mifelénk…
Veszélyes a Balaton jege, bár már sokan sportolnak, korcsolyáznak rajta. Szerdán 6-8 centiméteres jégvastagságot mértek a nyílt vízen Siófoknál, a szél több helyen megtörte az összefüggő jégtakarót, és csütörtökön még erősebb jégzajlás várható. A Velencei-tó jege sem alkalmas még a biztonságos sportolásra, a jégvastagság nem éri el a 8 centimétert.
Békés megyében több helyen is befagytak a kisebb állóvizek és a folyók, holtágak, csatornák is jegesek. A rendőrség óvatosságra inti a csúszkálni, korcsolyázni indulókat.
Megközelítette az eddig mért minimumot az északi-sarki tengeri jég kiterjedése 2016-ban: szeptember 10-én 4,14 millió négyzetkilométernyi volt a jégtakaró, 2012-ben 3,39 millió négyzetkilométerrel dőlt meg a negatív rekord - írta a BBC hírportálja.
Nagyrészt gomolyfelhős, napos idő lesz, helyenként - elsősorban a Tisza vonala mentén - záporral, jégdara záporral.
Számos folyó és kisebb-nagyobb tó felülete befagyott Jász-Nagykun-Szolnok megyében, saját felelősségre a Holt-Tiszán is lehet már korcsolyázni - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa szombaton az MTI-vel. A Balatonon és a Velencei-tavon ugyanakkor még nem javasolt a jégre menni.
Lecsapott a vihar Békéscsabára, néhány perc alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott, elárasztva utcákat, megtöltve árkokat, eláztatva az ernyő nélkül kimerészkedőket.
Gyerekek alatt szakadt be a bolyki csónakázótó jege Ózdon, a tizenéveseket megfigyelésre kórházba szállították - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft