"JÉGESŐ" címkével ellátott hírek
Másodfokú riasztást adott ki az OMSZ Békés megye egyes térségeire.
Várhatóan jövő májusra készülhet el az országos hatókörű jégelhárító rendszer - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke.
Három technológia is létezik a jégesők elleni védekezésre, ezek közül a legolcsóbbat alkalamazhatják az országos védelmi rendszer kiépítéséhez. Nem csak a gazdák járnak jól vele, hanem mindenki - olvasható a hvg.hu-n.
Az egész országra kiterjeszti a kormány a már több megyében sikeresen működő talajgenerátoros jégeső-elhárítási rendszert a Földművelésügyi Minisztérium előterjesztésére - közölte a tárca az MTI-vel csütörtökön.
Heves jégeső és vihar tombolt az ausztriai Tirol, Karintia és Stájerország tartományokban szombaton este, országszerte több száz tűzoltó volt bevetésen.
A kárfelmérés még folyamatban van, de az látszik, hogy jelentős károk keletkeztek Békés megyében a hét eleji hirtelen nagy esőzések és jégeső miatt. A búza több helyen megdőlt, a kukorica és a napraforgó leveleit kilyuggatta a jég - derül ki az MTI által csütörtökön megkérdezett szakmai szervezetek válaszaiból.
A kedd esti kárfelmérések alapján az ezerhez közelít a keddi jégesőben károsodott épületek száma Szatmárban, egy családot ki kellett telepíteni - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerda reggel az MTI-t.
Vihar és jégeső söpört végig Békésen kedd hajnalban.
Az ország háromnegyedére figyelmeztetés van érvényben heves esőzések veszélye miatt.
Jégeső és csaknem hurrikán erősségű szélviharok voltak az amerikai préri egyes részein kedden, a pusztító tornádók azonban elmaradtak. Kansas állam északi részén grapefruit nagyságú jégdarabok hullottak az égből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft