"JELSZÓ" címkével ellátott hírek
Manapság rengeteg online fiókkal rendelkezünk és naponta többször is bejelentkezünk egy-egy felületre – pénzt utalunk a bankszámlánkról, vásárlunk, képeket töltünk fel, taxit rendelünk vagy épp ételt. Mi történik akkor, ha nem tudunk bejelentkezni egy fiókba épp, amikor szükség lenne rá? Mi van akkor, ha kapunk egy „hibás jelszó” hibaüzenetet?
Két listáról, összesen 1 milliárdnál is több felhasználónév-jelszó páros került be a legnagyobb, adatlopásokat rögzítő oldal adatbázisába. Átfedések vannak, de még így is 830 milliónyi belépési adatról beszélünk. Egy gyors kereséssel kiderítheti, hogy érintett-e.
Ha a végtelen jelet látja, akkor nem kell aggódnia, más esetben érdemes változtatnia a jelszaván.
A bankszámlához tartozó kódot és jelszót soha senkinek ne adjunk ki – figyelmeztetett az MNB felügyeleti szóvivője.
Sokféle kockázatos tevékenységre használjuk az internetet: bankolunk, vásárolunk, információt keresünk és kapcsolatokat építünk - írta a híradó.hu.
Újabb tömeges adatlopást tártak fel Németországban - közölte csütörtökön a verdeni ügyészség, megerősítve a Spiegel Online értesülését.
Felhasználónevek, jelszavak, bankkártyakódok vannak a hackereknél. A számítógépes biztonságért felelős amerikai hivatal elővigyázatosságra szólította az Adobe felhasználóit.
Nincs nagy különbség a nyilvános és az otthoni vezeték nélküli hálózatok között, már ami a biztonságot illeti. Érdemes mindenütt körültekintően internetezni, függetlenül attól, hogy laptopon, tableten vagy okostelefonon zajlik a szörfölés - írja a hirado.hu.
Az emberi szívverés felválthatja az okostelefonok, a táblagépek, a személygépkocsik megnyitásához használatos hagyományos jelszavakat a közeljövőben annak az eszköznek a segítségével, amelyet kanadai kutatók fejlesztenek ki.
A Facebook nem kényezteti el a támadásnak áldozatul esett felhasználóit: elég vigyázatlanul egy rosszindulatú spamra kattintani, hogy megtanuljuk, szinte csak magunkra számíthatunk.