"JEMEN" címkével ellátott hírek
Az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekben illetékes helyettese figyelmeztetett pénteken a Biztonsági Tanácsban, hogy a háború sújtotta Jemenben már hiábavalónak tűnik az éhínség elleni küzdelem – az ország 29 millió lakosának mintegy háromnegyede segítségre szorul.
Több tucat ember, köztük sok gyermek halt meg Észak-Jemenben egy légitámadásban. A Nemzetközi Vöröskereszt szerint a szaúdiak vezette koalíció gépei a jemeni lázadók állásait bombázták, ám eltaláltak egy buszt is.
Elég reménytelen a helyzet.
A külügyi tárca tudomása szerint kilenc magyar van még Jemenben, legutóbb két magyar családot sikerült kimenteni a harcok dúlta országból – mondta a Kossuth Rádióban Szijjártó Péter külügyminiszter.
Nagy számban jemenieket, oroszokat, amerikaiakat és briteket menekített ki egy orosz hadihajó vasárnap a háború sújtotta Jemenből.
Több fronton támad a szaúdi koalíció Jemenben, az Irán támogatta húszi lázadók ellen. A támadások elől menekülnek a külföldiek, az ottmaradó civilek helyzete pedig egyre nehezebb, az ENSZ már humanitárius katasztrófa veszélyére figyelmeztet. A Vöröskereszt gyógyszerszállítmányt küld Ádenbe és Szánaába is.
Merénylet áldozata lett egy iráni diplomata Jemen fővárosában szombaton: a férfira többször rálőttek személygépkocsijában, a kórházban belehalt sebesüléseibe.
Megint egy jemeni ezredes esett merénylet áldozatául kedden Szanaában. A héten már a második ezredesét veszítette el a jemeni légierő hasonló körülmények között: ahogy hétfőn, úgy kedden is egy motorkerékpár utasa lőtte agyon a célszemélyt.
Merénylet áldozata lett egy jemeni ezredes Szanaában: miközben autóját vezette, agyonlőtte egy motorkerékpár utasa.
A jemeni biztonsági erők több mint félszáz tagjával végzett feltehetőleg az al-Kaida terrorszervezet helyi ága három összehangolt támadás során az ország déli részén pénteken.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó