"JOGSÉRTÉS" címkével ellátott hírek
Az uniós menekültkvótákról szóló, kötelező jellegű határozat végre nem hajtása miatt Csehországgal, Lengyelországgal és Magyarországgal szemben megindított kötelezettségszegési eljárásokról tárgyalt szerdán az Európai Bíróság.
A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amely szerint jogsértő volt, hogy Simonka György (Fidesz-KDNP) képviselőjelölt Facebook-címével ellátott pólót küldött Békés megyei óvodásoknak és iskolásoknak.
A Kúria jogerős ítélete szerint a Heves megyei rendőrség 2011-ben hátrányosan különböztette meg a romákat Gyöngyöspatán - ezt a rendőrségi honlapon közli a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A közzétételre a Kúria kötelezte a testületet mint alperest.
Másodfokon is elmarasztalta a bíróság a Médiaworks Zrt.-t, amiért a cég a dolgozók előzetes tájékoztatása nélkül döntött a Népszabadság felszámolásáról és a munkavállalók munkavégzés alóli felmentéséről - közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A bíróság kimondta azt is, hogy jogszerűen működött üzemi tanács a Népszabadság dolgozóit foglalkoztató cégnél.
Nem kisebb hibát, hanem jogsértést követett el az az óvónő, aki Kaskantyú településen úgy reagált egy fegyelmezetlen gyermek agresszivitására, hogy összekötözte az óvodás kezeit - szögezte le az ombudsman.
Idén is több száz gyerek töltötte fegyverforgatással a nyaralását, ami szakértői vélemények szerint nagyon rossz hatással lehet rájuk, és ellentmond az ENSZ gyermekjogi egyezményének. A kiskorúak számára szervezett fegyveres katonai táborokra vonatkozó szabályozás egyelőre hiányzik – mondja a gyermekjogi szakértő. Az egyik nagyobb tábor szervezője szerint már gyerekkorban meg kell kezdeni a honvédelmi felkészítést.
A reklámtevékenység tavalyi átfogó ellenőrzése során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 2039 reklámot vizsgált meg, ezek 13 százalékánál, 269 esetben állapítottak meg jogsértést - közölte az NFH kedden az MTI-vel.
A jegybank felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb és az OTT-ONE részvények tőzsdei kereskedését, mert mindkét kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.
Kedden országos botrányt okoztak azok a kigyúrt férfiak, akik a Nemzeti Választási Iroda Parlamenthez közeli épületének előterében akadályozták és megfélemlítették az MSZP-s Nyakó Istvánt, aki népszavazási kezdeményezést akart benyújtani a vasárnapi zárva tartásról. Fellépésüknek köszönhetően a kopaszok által Erdősi Lászlóné, egy vidéki fideszes polgármester felesége megelőzte Nyakót.
Még csak nyomozni sem hajlandó az érdi rendőrség abban az ügyben, amiről nemrég számolt be a hvg.hu: a tulajdonos szerint beköltözött az ingatlanközvetítő a házába, aminek eladásával megbízta.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft