"JOGSZABÁLY" címkével ellátott hírek
Július elsejétől új, szigorúbb szabályozás vonatkozik az utazási irodákra. A vagyoni biztosíték minimális összege hét-, illetve ötvenmillió forintra emelkedik. Sőt, a vagyoni biztosíték júliustól csak a befizetett részvételi díjak visszatérítésére szolgál, a hazautaztatás és a kényszerű kint tartózkodás költségeinek fedezetére egy új, kötelező biztosítást kell kötni az irodáknak az utazó javára.
Megjelentek Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterré való kinevezéséről szóló jogszabályok.
Magyarország rendkívül nagy bevándorlási nyomás alatt van, ennek ellenére megfelel minden nemzetközi jogi konvenciónak és a betartja a megfelelő jogszabályokat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az M1 aktuális csatornán.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tapasztalatai szerint az elmúlt két évben a hivatal által leleplezett, szabálytalanságot elkövető termelők többsége, 80-90 százaléka jogszabálykövetővé vált - mondta Helik Ferenc, a hivatal kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.
November elsején hatályba lép az elszámolási törvény, amelynek alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely az elszámolás részletes módszertanát tartalmazza, november legelején jelenik meg - közölte az MTI érdeklődésére a jegybank.
Két újabb, a magánélet védelmét szolgáló törvényt léptetett életbe Kalifornia állam: az egyiket a paparazzók drónhasználata, egy másikat pedig a magánkészítésű meztelen felvételek hozzájárulás nélküli terjesztése ellen.
A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.
A következő parlamenti ülésen terjeszti elő a szarvasgombával foglalkozó jogszabályjavaslatát a földművelésügyi tárca - jelentette be Fazekas Sándor, a minisztérium vezetője.
Jogszabály-módosítást kezdeményezett a hálapénz ügyében a Legfőbb Ügyészség, amely a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) kezdeményezésére vizsgálta meg ezt a kérdést.
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a múlt héten az Európai Bizottság a plázastopot elrendelő törvény miatt - derül ki a brüsszeli testület honlapján csütörtökön közzétett információkból.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft