"JOHN LENNON" címkével ellátott hírek
A 20. század egyik legnagyobb hatású művésze, John Lennon előtt tisztelegnek pénteken este a fővárosi Pólus Mozi Rock Klubjának következő emlékprogramján. A rendezvényen fellép a Blackbirds tribute zenekar, levetítik John Lennon és Yoko Ono 1972-ben készült Imagine című zenés filmjét és egy relikviakiállítás is lesz.
A Beatles zenésze egy interjúban tárta fel a múlt eddig rejtett szeleteit.
A most 63 éves Mark David Chapman még legalább két évig rácsok mögött marad, miután tizedszerre is megtagadták a szabadlábra helyezését.
Megfilmesítik John Lennon és Yoko Ono szerelmének történetét - értesült a The Hollywood Reporter.
Egy hanglemezborítóban találták meg John Lennon II. Erzsébet brit uralkodóhoz írt levelét, amelyben megindokolja, miért küldi vissza 1965-ben kapott kitüntetését - adta hírül az MTI.
New York állam illetékes hatósága kilencedszer is elutasította John Lennon gyilkosa, a 61 éves Mark Chapman kérelmét, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék.
Először nyílik Yoko Ono műveiből életmű-kiállítás Franciaországban. A japán író, művész, békeaktivista, John Lennon özvegye hat évtizedes karrierjének több mint száz munkája látható szerdától a lyoni Kortárs Művészeti Múzeumban.
Az egykori Beatles-tagot 1980-ban lőtték le manhattani lakásának épülete előtt, nem messze a Central Parktól. Több mint kétezren gyűltek össze a héten a Central Parkban, hogy Yoko Ono vezényletével egy óriási, élő békejelet formálva emlékezzenek meg John Lennonról.
Litvániában is szobrot kap John Lennon. A Beatles tagjaként és szólóban is világsikert arató néhai énekesnek egy popzenéért rajongó művészpáros kíván emléket állítani.
408 ezer dollárt, vagyis majdnem 92 millió forintot fizetett egy névtelenséget kérő vevő egy New York-i árverésen egy ritka gitárért, amin John Lennon és George Harrison is játszott. A szombati árverést szervező Julien's Auctions 2-300 ezer dollárt remélt a hathúros elektromos gitárért, amelyet a VOX hangszergyár készített 1966-ban. A gitár kifejezetten a Beatles megrendelésére készült, az együttesre szabott gitárok egyik prototípusa volt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft