"JÓTÉKONYSÁG" címkével ellátott hírek
Több mint 300 tonna élelmiszer gyűlt össze a Máltai Szeretetszolgálat idei Adni Öröm! jótékonysági akciójában. A felajánlásokból 34 ezer ajándékcsomag készül.
Az országszerte mintegy 120 településén zajló hétvégi akció során mintegy 236 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes segítségével a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.
Szélviharban és esőben is kivitték az általuk készített szendvicseket vasárnap a Szeged Bike Maffia biciklisei a hajléktalanoknak és a rászoruló családoknak.
Június 24én, a Dévaványai Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében jótékonysági nap keretében színes programokkal és műsorokkal várják az érdeklődőket Dévaványán, a Művelődési Ház udvarán.
Azért az menő dolog, amikor egy garázscég, amelyik kinövi magát – és a garázst –, nem ül a babérjain, hanem azon agyal, kiknek és milyen formában tudna segíteni.
Mivel komoly korlátai nincsenek a lejárt élelmiszerek forgalmazásának, az emberi fogyasztásra alkalmas ételekből jótékonysági vásárt tartanak egy dán kereskedésben.
A Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói kapták a közmédia dolgozói által a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányhoz kapcsolódóan összegyűjtött ajándékokat, amelyeket Bényi Ildikó műsorvezető adott át a gyerekeknek.
Idén több mint százezer kilogramm adomány gyűlt össze a Mikulásgyárban, amely ugyan bezárta a kapuit a hét végén, ám a nagy érdeklődés miatt még hétfőn és kedden is le lehet adni az adományokat a Lurdy Házban lévő gyűjtőponton Budapesten.
A karácsony eljövetelét jelző negyedik gyertya meggyújtása mindig közösségi élmény volt Szarvason. Idén sem lesz ez másként, sőt.
Tartós élelmiszert gyűjt a Magyar Vöröskereszt pénteken és szombaton országszerte több áruházban, az akció a 1359-es adományvonal felhívásával is támogatható.