"JUDO" címkével ellátott hírek
A cselgáncsozó Özbas Szofi aranyérmet nyert hétfőn a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.
Szigetvári Mercédesz aranyérmet nyert a nők +78 kilogrammos súlycsoportjában a szófiai junior cselgáncs Európa-bajnokságon.
Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke szerint a négy érmes helyezéssel várakozáson felül szerepelt a hazai csapat a Papp László Budapest Sportarénában rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon, ami önbizalmat adhat a versenyzőknek a szeptemberi bakui világbajnokságra.
A szombati zárónapon érdekelt hat magyar közül egyik sem jutott be a délutáni programba a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokságon.
Szombaton Kecskeméten került megrendezésre az első osztályú országos bajnokság, ahová két versenyzővel neveztünk.
A sport, ezen belül a judo sok mindenre megtanít, sok mindent adhat.
A tízfős magyar küldöttség négy érmet, közte két aranyat nyert a cselgáncs világkupa-sorozat zágrábi Grand Prix-versenyén.
A hétvégén a békéscsabai Hato Judo és MMA sportegyesület három versenyzővel képviseltette magát a tradicionális Atom Kupán, Pakson, a judo hazai fellegvárában.
A békéscsabai Gyáni Amanda és Kovács Hajnalka, a BM Kano Judo SE ifjú oszloposai abban a megtiszteltető élményben részesülnek, hogy bő egy hónapig látogathatják a japán Tsukuba Egyetem cselgáncs szakosztály edzéseit. Íme, a lányok rövid beszámolója:
Mármint a korosztályában. Mármint a súlycsoportjában. De legalább a mienk… Szóval… a Békés Megyei Kano Judo SE harcosai a közelmúltban ismét bevették Százhalombattát, a szenior cselgáncsozók fővárosát. Gyáni János tanítványai közül idén Vizsnyiczai Vizsó-Bizsó Rickárdó Richárd nyakába akasztották a legfényesebben csillogó medáliát. Hallelúja! Ez a fogalmazás főként a történésekről, kevésbé a sportról szól. (Az eredmények a lap alján.)