"JULIAN ASSANGE" címkével ellátott hírek
Az amerikai igazságügyi minisztérium továbbította Nagy-Britanniának Julian Assange kiadatására vonatkozó hivatalos kérelmét - értesült a The Washington Post című amerikai napilap.
Ötven hét börtönbüntetésre ítélte szerdán egy londoni bíróság Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját a szabadlábon védekezés fejében megszabott bírósági megjelenési kötelem hét évvel ezelőtti megszegése miatt.
Ki kell fizetnie 93 ezer font (150 ezer dollár) óvadékot annak a kilencfős csoportnak, amelynek tagjai felelősséget vállaltak az amerikai diplomáciai sürgönyöket ezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítójáért, miután pártfogoltjuk júniusban Ecuador londoni nagykövetségére szökött, és nem hajlandó feladni magát.
Julian Assange, a Wikileaks alapítója Barack Obama amerikai elnököt támadta abban a videoüzenetében, amelyet menedékhelyéről, Ecuador londoni nagykövetségéről közvetítettek szerdán az ENSZ New York-i székházába a közgyűlés ülésszaka alatt.
A hivatalos idézés ellenére nem adja fel magát a Scotland Yardnak Julian Assange, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket százezrével kiszivárogtató WikiLeaks alapítója, aki Ecuador londoni nagykövetségén tartózkodik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft