"KAJAK" címkével ellátott hírek
Kajak-kenu Eb - Aranyérmes a női kajak kettes 1000 méteren.
Elhunyt Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos.
Csay Renáta az Év női sportolójának járó díjat, Kozák Danuta pedig a legjobb olimpiai női kajakosnak járó elismerést kapta a World Paddle Awards-on.
A jövőben külön versenyez a Tótka Sándor, Molnár Péter világbajnok, olimpiai negyedik helyezett kajakpáros.
Suba Róbert ezüstérmet szerzett a parakajakosok KL1-es kategóriájának csütörtöki döntőjében a riói paralimpián. A többi magyar közül Varga Katalin (KL2) ötödik, Váczi Anita (KL1) hatodik, Rozbora András (KL2) hetedik lett.
A kajakos Molnár Péter a harmadik helyen végzett előfutamában a 200 méteres egyes versenyben, s a később sorra kerülő középfutamban folytatja szereplését a riói olimpia pénteki napján.
Egyesben és Hufnágel Tiborral párosban is olimpiai kvótát érő helyen szeretne végezni a májusi pótkvalifikációs versenyen Dombvári Bence - írja az MTI. A fiatal kajakos - aki pályáját Szarvason, Nyerges Attila edző tanítványaként kezdte -, Rióban is szeretne bizonyítani.
Külön folytatja a felkészülést Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa - írja a Blikk.
A Blikk úgy tudja, hogy pozitív lett a drogtesztje a kajakos Csipes Tamarának és Dombvári Bencének, és emiatt felfüggesztették válogatottbeli tagságukat.
Megvédte címét a női kajak egyesek szombati versenyében Csay Renáta az Oklahoma Cityben zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a győriek sportolója pályafutása tizennegyedik maratoni aranyérmét vehette át.