"KAJAK-KENU EB" címkével ellátott hírek
A magyar versenyzők két arany- és egy bronzérmet nyertek vasárnap délelőtt a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon, az 500 méteres és férfi K-4 1000 méteres döntők során, amelyeket szakadó esőben bonyolítottak le.
A plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság szombati dobogósai és a további magyar szereplők eredményei:
Hat magyar érmet, közte három aranyat hoztak a pénteki korosztályos versenyek a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon.
Két arany- és egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi zárónapjának délelőtti döntőiben.
Két aranyérmet szerzett a magyar válogatott szombaton a felnőtt mezőnyben a szlovéniai Bohinjban zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon.
A papírformának megfelelően nem sikerült dobogós helyen végeznie magyar versenyzőnek a vasárnap délelőtti döntők során a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
A Lakatos Zsanett, Takács Kincső 500 méteres kenus duó révén egy ezüstérmet szereztek a magyarok a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntőiben.
Fiatal csapattal utazik a magyar kajak-kenu-válogatott a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra, a szövetség elöljárói azonban így is bizakodóan várják a csehországi kontinensviadalt.
Hat arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárta a magyar kajak-kenu válogatott a belgrádi Európa-bajnokságot, ezzel csapatunk toronymagasan az éremtáblázat élén végzett. A legeredményesebb versenyző három arannyal Kovács Katalin lett, aki a szerb fővárosban 25. Európa-bajnoki győzelmét ünnepelhette. Az olimpiai számokban öt érmet gyűjtött a magyar csapat. Storcz Botond, szövetségi kapitány értékelte a teljesítményt.
Két arany- és két ezüstéremmel folytatta a magyar csapat a nagy menetelést a belgrádi Európa-bajnokságon az 500 méteres döntők során - tájékoztatta a hír6.hu-t a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Egyesben Kozák Danuta, párosban a Csipes Tamara, Kovács Katalin kettős győzött, míg női kajaknégyesünk, valamint az Obermayer Dorina, Takács Kincső kenupáros a második helyen zárt. A 200 méteres finálék során egy aranyérmet sikerült begyűjteni a Kovács-Kozák párosnak.