"KAMERA" címkével ellátott hírek
S noha a Csaba Talk Kft. közel egy évtizede a „Gyengeáram az erősségünk” című szlogennel házal a régióban, ám egyre több rokonszakmában van jelen. Ilyen többek között a biztonsági kamerarendszerek forgalmazása, telepítése. A minap Szabó Gyulával, a vállalkozás ügyvezető-tulajdonosával beszélgettem a békéscsabai Kazinczy utca 15. szám alatti új, csudaszép irodaházukban.
A közlekedésrendészet radarjai mellett műszakilag az útdíj-ellenőrző kamerák is alkalmasak a gyorshajtások rögzítésére, de jogszabály még nem rendelkezik az adatok átadásáról. Augusztus végéig fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a hazai utakon. A nyári akciókhoz egyelőre csak az alapfunkcióikkal működő új mobilradarokat használják, de már folyik a rögzített ellenőrző kamerák telepítése is az egész országban.
A forgalmat figyelő fedélzeti kamerák alkalmazását nem tiltja semmi, a taxisok azonban nem rögzíthetik az utastérben történteket.
Térfigyelő kamerákat szerelnek fel a vasúti fénysorompóknál Szajolban az önkormányzat és a MÁV összefogásával, hogy ily módon próbálják megelőzni a biztonsági berendezések gyakori megrongálását.
Mit várunk el egy otthoni biztonsági kamerától? Hogy távollétünkben figyelje a lakást, megbízhatóan riasszon az okostelefonunkon, ha valami mozgást tapasztal, s jó esetben még rögzítse is a képet. Gyakran hoz ki a The Verge a tesztjeiben győztesnek olyan eszközt, amelyik a kategóriájában az olcsóbbak közé tartozik. Ezúttal a legdrágább a legjobb. Bár most sem maradunk meglepetés nélkül, mert az utolsó helyezett a második legdrágább készülék lett.
Az Alsó-Duna vidékén 80 fészekben 45-50 pár lakik. A fekete gólyák kerülik az embereket, mégis egy pár egy cég egyik épületének közelébe fészkelt, az erdészek pedig bekamerázták azt, hogy megfigyeljék a védett állatok szokásait - írta a híradó.hu.
A hazai nemzeti parkok közül elsőként a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság használ kamerával felszerelt robotrepülőt (drónt) természetvédelmi célokra.
Negyedik alkalommal rendeztek biztonságtechnikai konferenciát június 26.-án Békéscsabán a Telemax és a Novosec Security Kft. jóvoltából. A szakmai nap a viszonteladóknak, riasztószerelőknek – és telepítőknek szólt azzal a céllal, hogy megismerhessék ezen iparág legújabb eszközeit, lehetőségeit.
A ruhára szerelhető és járművekbe építhető berendezésekkel rögzítik a közúti ellenőrzések intézkedéseit. Egyelőre ötven kamerát helyeztek üzembe, de a szám várhatóan nő, és a rendszert a Dél.alföldi régióban is használják majd.
Százhetvenhét településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban, 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft