"KÁNIKULA" címkével ellátott hírek
Idén nyáron egy, de szokatlanul hosszú hőségperiódus volt Magyarországon - írta legfrissebb elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, kiemelve: a klimatológiai adatsorokat vizsgálva a 20. század vége óta jelentősen emelkedik a hőségnapok száma.
Még napokig kitart a hőség - hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.
A fokozódó hőség közlekedésbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet a rendőrség. A forróság miatt gyengül az autósok koncentrációképessége, tompul a figyelme, nagyobb a balesetveszély útjainkon.
Negyvenfokos hőség várható a következő napoktól Olaszországban, ahol idén ez lesz az első igazi hőhullám. A katasztrófavédelem közepes fokozatú riasztást rendelt el.
30 foknál is melegebb idő várható jövő héten, de nem maradnak el a viharok sem.
Aki megteheti, vízpart mellett igyekszik felüdülni a nagy hőségben.
A gyerekeket óvni kell a kánikulában - figyelmeztetett a Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke.
Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben - mondta el a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója az MTI-nek.
A forró nyári napokon az háziállatok védelmére, a megfelelő árnyékos helyek kialakítására és a folyadék folyamatos pótlására szólítják fel a lakosságot az állatvédők.
A melegben az izzadás miatt sót veszítünk, ezért érdemes olyan ásványvizet fogyasztani, amelynek magasabb a nátriumtartalma - mondta Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos csütörtökön a köztévében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft