"KARÁCSONY" címkével ellátott hírek
Több mint 6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom tavaly decemberben 2016 utolsó hónapjához képest.
A főbb szabálytalanságokat tekintve javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez viszonyítva, a megvizsgált termékeknek tavaly 1,9 százalékát kellett kivonni a forgalomból, szemben a 2016-os adattal, amikor ez az arány 4,2 százalék volt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
Nem kötelezi jogszabály a kereskedőket a hibátlan termékek cseréjére vagy vételárának visszatérítésére, de az üzletek többsége bizonyos feltételekkel önként visszaveszi a nem megfelelő ajándékokat - derül ki abból a kutatásból, amit 50 hazai üzletláncnál végzett a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) megbízásából a CP Contact.
Így telnek az ünnepek az űrállomás fedélzetén, ahol nemcsak az ajándékok, hanem az ünnepi menü után is kapkodni kell.
Bár törvény szerint nem lenne kötelező, a boltok általában visszaveszik a hibátlan árut, ha még megvan a számla - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az M1 Híradójának kedden.
Vannak olyan hivatások, amelyek megkövetelik az embertől, hogy olyan időszakban is szolgálatot teljesítsen, amikor rajta kívül szinte mindenki pihen, vagy adott esetben éppen ünnepel. A közelgő karácsony kapcsán a külföldi missziókban részt vevő magyar honvédeket kérdeztünk arról, hogyan élik meg ezt az időszakot otthonuktól távol.
A szent család menekülését a mai világban otthonukat és hazájukat elhagyni kényszerülő milliókéval hasonlította össze Ferenc pápa Szenteste mondott homíliájában a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén.
Mikor jönnek rá a gyerekek, hogy a karácsonyi ajándékot a szülők veszik? Mit mondjunk nekik, ha kérdezősködni kezdenek? Csalódottak lesznek-e, ha kiderül az igazság? Kádár Annamária pszichológust, és néhány szülőt kérdeztünk meg a tapasztalataikról.
Az év legszebb időszakát a rárakódó terhek miatt néha tényleg nehéz szépnek látni. Valahol menet közben az ünnep feladatok és kötelezettségek listája lett, pedig nem kellene alapból stresszesnek lennie. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket a karácsonyi kiégés ellen.
Miközben az ünnepet megelőző időszakban az emberek egy részében él a remény a boldogságra, a szeretetre, a harmóniára, mások valósággal belebetegszenek az ilyenkor szokásos elvárásokba, illetve az ezek által kiváltott stresszbe. Megint másokat pedig az év végi ünnepet övező, gyakorta a reklámok által sugallt „karácsonykép” szembesíti a saját problémáival: a pénztelent a szegénységével, az egyedül élőt a magányosságával és a szeretetlent a szeretetlenségével.