"KARÁCSONY GERGELY" címkével ellátott hírek
A demokratikus ellenzéki erőknek közös ajánlatot kellene tennie a választóknak a 2018-as választások előtt, ezért az ajánlások gyűjtéséig minden párt előtt nyitva áll a közös lista felé vezető kapu - jelentette ki Karácsony Gergely a Kossuth rádió csütörtöki, 180 perc című műsorában.
Az MSZP elnöke szerint politikai értelemben már eldőlt, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is. Molnár Gyula erről csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt, ahol Karácsony Gergely elmondta, szeretné, ha februárban árnyékkormányt hoznának létre.
Nemcsak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra is szükség van - szögezte le szombati kampányindító rendezvényén Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.
Karácsony Gergely (PM) XIV. kerületi (zuglói) polgármester szerint vétója alapján a képviselő-testület mégsem támogatja a Liget Budapest beruházást, a kerületi Fidesz-frakció azonban azt közölte, hogy a polgármester rosszul értelmezi a csütörtöki ülésen elfogadott határozatot.
A Fővárosi Választási Bizottság hétfőn hitelesítette az olimpiarendezéssel és a Városliget beépítésével kapcsolatos helyi népszavazási kérdéseket.
Karácsony Gergely szerint a fiatalok elvándorlását is meg lehetne állítani, és gazdaságélénkítő hatása is lenne, ha bevezetnék a Párbeszéd Magyarországért (PM) által javasolt havi ötvenezer forintos alapjövedelmet. A párt társelnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta: 18 év felett állampolgári jogon járna mindenkinek az alapjövedelem, de magyarországi lakhelyhez kötötten.
Feljelentést tett Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere a hajnalban kigyulladt illegális hulladéklerakó ügyében.
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az általuk korábban szorgalmazott alapjövedelem bevezetése segíthet a nők és férfiak közötti esélyegyenlőtlenség leküzdésében is.
Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese "nem kér" a kormány által kezdeményezett közkegyelemből és továbbra is vállalja a felelősséget a december 23-i Országgyűlés előtti demonstráción való részvételért.
Szakértők és politikusok vitatkoztak az új választási rendszerről az Ökopolisz Alapítvány által szervezett hétfő esti kávéházi beszélgetésen. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az új törvény biztosítja a legfontosabb alapelvek, az általános, titkos és egyenlő választójog érvényesülését, Karácsony Gergely LMP-s frakcióvezető-helyettes és László Róbert, a Political Capital választási szakértője szerint ugyanakkor számos aggályt is felvet. Kumin Ferenc, a Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint viszont a választási rendszer módosítása mindenképp érdekeket sért, tehát elkerülhetetlen a tiltakozás. Karácsony Gergely szerint az elmúlt időszak kormányzati lépéseiből egyértelműen a demokratikus határokat feszegető rendszer rajzolódik ki, amibe beleillik a választási rendszer is: „az új választójogi törvény jelentős visszalépés a demokrácia szempontjából”.