"KARÁCSONYFA" címkével ellátott hírek
Háromféle fenyő verseng a vásárlók kegyeiért évek óta: a Nordmann-fenyő a legnépszerűbb, amit árban lassan kezd behozni az egyre fogyó luc, és a sor végén kullog szegény ezüstfenyő, amit kevesen szeretnek, mert szép ugyan, de nagyon szúr. Fenyőfakisokos az alábbiakban, Biza Klárával, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnökével.
Húsz százalékkal emelkedhetnek idén a fenyőárak a tavalyihoz képest, állítja a Fenyőfa.hu munkatársa. Virovecz Mária szerint 2017-ben a luc lesz a sláger.
A hagyomány folytatódik.
A fenyők méterenkénti kiskereskedelmi ára nem változik a tavalyihoz képest - közölte Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete (MAKERT) elnöke hétfőn az MTI érdeklődésére.
A római Szent Péter téren csütörtökön felállították az idén az észak-olaszországi Trentino-Alto Adige (Dél-Tirol) tartományból származó óriásfenyőt, amelynek fényeit december 9-én gyújtják meg.
A Szarvasi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított három fiatalember ellen, akik december 11-én 1 óra és 2 óra 20 perc közötti időben Kondoroson, a Hősök terén szeméttárolókat borogattak fel.
A megyeszékhely karácsonyfáját november 24-én délelőtt állították fel a Városháza előtt, a Szent István téren. A hat méter átmérőjű és nyolc méter magas ezüstfenyő súlya megközelítőleg 1.5 tonna.
A római Szent Péter térre csütörtökön érkezett meg az a 25 méter magas vörösfenyő, amelyet az idén Bajorország ajándékozott a Vatikánnak - minderről az MTI adott hírt.
Lebontották csütörtökön a budapesti Erzsébet téren álló, több mint 150 mázsányi tűzifából épült különleges karácsonyfát. Az adományfából tizenhárom családnak juttat tüzelőt az Ökumenikus Segélyszervezet.
A hagyomány szerint vízkereszt után szedik le a díszeket a karácsonyfákról. Több városban viszont már a kukák mellett, rosszabb esetben a kukákban vannak a fenyők. A fővárosban és Pécsett már elkezdték a begyűjtést. Arra kérnek mindenkit, hogy a kukák mellé tegyék a fákat. Ezeket a legtöbb helyen erőműben égetik el - olvasható a híradó.hu-n.