"KARÁCSONYI VÁSÁR" címkével ellátott hírek
A kormány komolyan veszi a terrorfenyegetést és az emberek biztonságát, ezért döntött a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet úgy, hogy csütörtöktől a Terrorelhárítási Központ és a honvédség katonai rendészeti egységeivel megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Erős karácsonyi forgalomra számítanak az áruházláncok, a legtöbb helyen a forgalom kétszámjegyű növekedését várják az év utolsó hónapjában a tavaly decemberihez képest - derül ki az MTI által készített körképből.
Bécsben az árusoknak összesen 23 ezer eurót, tehát 7 és fél millió forintot kell fizetniük a stand bérléséért 6 hétre. Budapesten nem egységes a bérleti díj- írja az atv.hu a Heti Napló riportja alapján.
Budapest Főváros Kormányhivatalának munkatársai a nagyobb karácsonyi vásárokon kiemelten ellenőrzik a megfelelő ártájékoztatás meglétét, a mérőeszközök hitelességét, és azt, hogy az árusok eleget tesznek-e a nyugtaadási kötelezettségnek.
Minderről a rendezvény prominensei péntek délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a békéscsabai Fiume Étterem nagytermében.
Még csak képzettség sem kell a munkához.
Bár Európa nagy része hőségtől tikkad, Londonban már megnyílt a Selfridges karácsonyi vására. A világhírű áruház 145 nappal az ünnepek előtt ötszáz darabos "kapszulakollekció" árusítását kezdte meg Oxford Street-i üzletében, szeptember 4-től pedig már 3800 termékből válogathatnak a világ minden tájáról érkező vevők.
A történet ingyenes, csak egy feltétele van: előre be kell jelentkezni.
Sok színes rendezvénnyel, közösségi és kulturális programmal telik az adventi időszak Gyomaendrődön. A város már ünnepi díszbe öltözött, az első gyertyát is meggyújtották a közösségi adventi koszorún, a Szabadság téren.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft