"KARATE" címkével ellátott hírek
Két magyar versenyző is a harmadik helyen végzett a - 2020-as olimpiai bemutatkozásra váró - karate legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League idei utolsó, Japánban rendezett állomásán.
A világon negyedikként kapta meg a nyolcadik dan-fokozatot Furkó Kálmán magyar karatemester.
A karate alapstílusai közé tartozó wado-ryu magyar reprezentánsai kilenc éremmel, közte három arannyal tértek haza a hétvégén zárult olaszországi Európa-bajnokságról.
Karatetudásával szállt szembe egy medvével egy 63 éves férfi Japán középső részén.
A hét végén sikeres karate edzőtábort rendezett a Békéscsabai Lakótelepi SE Seibukan goshinkai karate csoportja Békéscsabán.
A hét végén rendezték meg Budapesten a Sensei Sáfár Shotokan Karate Versenyt, ami az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) magyarországi szervezetének legrangosabb hazai versenyének számít. Természetesen jelen volt, megnyitotta és felügyelte a versenyt a „névadó”, szervezetalapító, Sensei Sáfár László 9. danos mester.
Budapesten rendezték meg az "American J.K.A. Karate Association" magyarországi szervezetének országos shotokan karate bajnokságát, a megmérettetésre az ország egész területéről érkeztek karatékák. Békés megyéből Torma György 6. danos mester, Farkas András 5. danos mester és Kovács Viktor 3. danos mester vett részt a bíráskodásban.
A második helyen végzett Hárspataki Gábor a szombati zágrábi karateversenyen, ahol az előcsatározások során az olaszok világ- és Európa-bajnokánál, Luigi Busánál is jobbnak bizonyult.
Összes 17 érmet szereztek a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület versenyzői Újpesten az SKI Magyarországi Szövetsége által kiírt Karate Országos-bajnokságon. Az évente egyre több és több versenyzőt vonzó versenyen ebben az évben 25 egyesület 243 versenyzője léphetet tatamira.