"KÁROK" címkével ellátott hírek
Az alkuszcégek adatai szerint az őszi hónapokban 25 százalékkal haladja meg az éves átlagot a nyaralóbiztosítást kötők száma. A nyaralóövezetek elnéptelenedésével párhuzamosan egyrészt nő a betörések kockázata, másrészt a kései észlelés miatt emelkedik az elemi károk és a meghibásodások által okozott károk átlagos helyreállítási költsége is - mutat rá a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mintegy 40 milliárd forintnyi kárt okoz az aszály évente Magyarországon - mondta Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese.
Helyszíni közlés szerint súlyos károkat okozott a szerda hajnali olaszországi földrengés az ország középső részén lévő Amatrice városában, a feltételezhető áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.
Legalább 4 ember meghalt a dél-kínai Hunan tartományban két napon át tartó esőzések, áradások következtében, további 4-et még keresnek. Csaknem 145 ezer embert kellett a lakóhelyéről elköltöztetni.
Az őszi vetésű növények, a búza, az árpa és a repce 30-40 százalékát károsíthatja a belvíz Békés megyében - mondta Barabás Béla, a Békés Megyei Mezőgazdasági Termelők Szövetsége titkára szerdán az MTI-nek.
Londoni pénzügyi elemzők szerint meghaladhatja a 1,5 milliárd fontot (640 milliárd forintot) a nagy-britanniai áradások okozta gazdasági kár.
Súlyossá vált az árvízhelyzet szombat estére Anglia és Wales északi térségeiben az elmúlt napok heves esőzései miatt.
Kidőlt fák, leszakadt ágak miatt tizenhat helyszínre vonultak ki a fővárosi tűzoltók a vasárnap délutáni vihar után - mondta Kiss Norbert helyettes szóvivő az MTI-nek.
Számos helyen komoly károkat és közlekedési problémákat okozott a hétfőn késő este, illetve az éjjeli órákban Csehországon átvonuló heves zivatar és szélvihar.
A májusi árvíz mintegy másfél milliárd eurós kárt okozott Szerbiában - jelentette be hétfőn Belgrádban Zorana Mihajlovic miniszterelnök-helyettes, miután a kormány elfogadta az erről szóló jelentést.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft