"KÁRTALANÍTÁS" címkével ellátott hírek
A légitársaságok még mindig nem hajlandók kártérítést fizetni az utasoknak járattörlés vagy hosszú késés esetén, holott ezt jogszabály mondja ki. Ezen kívül nem tesznek eleget segítségnyújtási kötelezettségüknek sem - írja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége utaspanaszok alapján.
Februártól igényelhetnek kártalanítást azok az egészségpénztári tagok, akik a honvédségnél vagy a rendvédelmi szerveknél dolgoztak a DRB csoport csődjének idején, és bent ragadt a megtakarításuk a kasszában - írja a Világgazdaság.
Újabb mezőhegyesi földterületet nem írnak ki árverésre, a már árverésre került földek esetén nem kötik meg a szerződést, és a már megkötött, az új gazdaság alapját képező területekre vonatkozó földbérleti szerződéseket is szeretnék mihamarabb felbontani, illetve hamarosan határozat születik a kártalanításról - mondta a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének a koordinálásáért felelős kormánybiztos hétfőn Mezőhegyesen, sajtótájékoztatón.
A 32 ezer Quaestor károsult túlnyomó többségének, 27 233 ügyfélnek augusztus 5-ig kifizették a jogszabály szerint járó kártalanítási összeget a Befektető-védelmi Alapból (Beva), a további kártalanításra a Quaestor alapból és az Alkotmánybíróság (Ab) döntése után kerülhet sor - tájékoztatta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az MTI-t.
Nagyrészt befejeződött a Quaestor Értékpapír Zrt. vagyonának felmérése, amelynek során megállapították, hogy 345-féle pénzügyi eszköz maradéktalanul rendelkezésre áll a KELER-nél vezetett értékpapírszámlán, így ezeket már kiadhatják az ügyfeleknek - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) hétfőn.
Hétfőtől kezdődik a Quaestor-kötvényesek kártalanítása. A Befektető-védelmi Alap a 20 ezer eurónál, vagyis nagyjából 6 millió forintnál kisebb összegű kárigényeket fizeti ki. A mintegy 32 ezer ügyfélnek összesen 88 milliárd forint jár vissza.
A Hungária Értékpapír Zrt. ügyfelei péntektől kezdődően egy éven keresztül nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva).
Május 6. és június 5. között kell majd kérelmezniük a kártalanítást a törvény alapján a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosainak.
A kormányoldal nem szeretné, ha csak 5-10 év múlva, a Quaestor elleni jogerős bírósági döntés után kezdődhetne meg a brókercég vagyonának felhasználása az ügyfelek kártalanítására – mondta a Vasárnapi újságban Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke.
Azok a befektetők, akiknek biztosítás alá eső követelésük áll fenn a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel szemben, jövő péntektől egy évig nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektető-védelmi Alaphoz (Beva) - közölte az alap pénteken az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó