"KÁRTYA" címkével ellátott hírek
A jó pap holtig tanul! Sohasem késő elkezdeni! (Például a rendszeres sportolást.) Nem kell félni a változásoktól! Aki mer, az nyer! Kockázat nélkül nincs üzlet! Innováció! Azaz szakmai fejlesztés, egy újítás létrehozása, egy ötlet megvalósítása. Csupa klasszikus igazság, vagy közhely, de írhatnám fordítva is.
Jelentős kedvezményeket biztosító, turisztikai kártyarendszert vezettek be a Velencei-tónál.
A 22 sportágat képviselő 184 aktív versenyző, illetve 32 legenda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben az olimpiát, a nyári Rio de Janeiró-i ötkariás játékokra készülő magyar sportolókat kártyákon népszerűsíti a Pöttyös Túró Rudi gyártója.
A bankszámlákhoz kapcsolódó díjtételek egyoldalú emelését szeretné megakadályozni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy úgynevezett teljes bankszámladíj mutató bevezetésével. Ez a hiteleknél használt THM-hez hasonlóan mutatná meg, hogy egy bankszámlának milyen költségei vannak. Erre az MNB szerint azért van szükség, mert miután a Kúria a hiteleknél megállapította az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelések tisztességtelenségét, várhatóan a bankszámladíjak emelésével próbálják majd a bankok a kiesett bevételeiket pótolni.
Legkésőbb idén május 31-éig lehet felhasználni a Széchenyi Pihenőkártyákra 2012-ben utalt összegeket. A felhasználatlan összeget a határidő lejárta után a kibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak, vagyis az elveszik a kártyabirtokosok számára.
Mivel 2016-ra az érintésmentes fizetést biztosító elfogadó helyek aránya várhatóan eléri a 80 százalékot, néhány év múlva tömegesen el fog terjedni az új készpénz-helyettesítő eszköz - hangzott el a Napközben csütörtöki adásában.
Új pénzforgalmi irányelvtervezetet, valamint a kártyaalapú fizetési műveletekhez kapcsolódó bankközi díjakról szóló rendelettervezetet ismertetett szerdán az Európai Bizottság.
Közel két és fél millióan kattintottak már arra a YouTube-on fellelhető videóra, amin Dave Cremin egy egészen elképesztő kártyatrükköt mutat be.