"KASSA" címkével ellátott hírek
Csütörtöktől vasárnapig tartják Kassán a harmadik visegrádi nemzetközi ifjúsági konferenciát, amelyen a visegrádi országok ifjúsági szervezetei mellett a Kárpát-medencei államok hasonló társulásai is részt vesznek - jelentették be az eseményt rendező Fidelitas és Via Nova Ifjúsági Csoport vezetői hétfői közös sajtótájékoztatójukon.
Nagyon sima győzelemmel folytatta szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a kassai négycsapatos nemzetközi tornán.
Az Év fiatal kutatója elismerést a Szlovák Tudományos Akadémia idén a budapesti Csanádi Tamás Kassán tevékenykedő doktorandusz hallgatónak ítélte oda - írja a híradó.hu.
A Magyar Honvédség egyik, Svédországból Magyarországra tartó Gripen vadászgépe a biztonsági okokból a kassai repülőtéren szállt le pénteken - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére.
A Wizz Air június 5-én megnyitja kassai bázisát, 3 hónappal az eredetileg tervezett időpont előtt - jelentette be hétfőn a diszkont légitársaság az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Hosszú évtizedek után ismét megjelent Kassán termékeivel az állami tulajdonú Hollóházi Porcelángyár, helyi vállalkozók szombaton márkaboltot nyitottak a felvidéki városban.
A hagyományos szlovák népi építészet egyedi stílusának állít emléket, ugyanakkor a társadalmi, kulturális változások kontrasztjaira is rá kívánja irányítani a figyelmet az alkotó azzal a három liptói faházzal, amelyet Kassán, a Dargovi hősök lakótelep egyik 12 emeletes panelházának tetején állítottak fel szimbolikus tiszteletadásként.
Bogár János nyerte a kassai extrém maratoni futóversenyt, melyen a résztvevőknek 1100 méteres szintkülönbséggel kellett megbirkózniuk.
Száznyolcvan éve, 1833. február 15-én Kassán mutatták be Katona József Bánk bán című darabját.
Közelebb állnak Istenhez a szenvedők, mindaz, amit testünkön keresztül jelentünk a világnak, jelentéktelen, hangzott el kedd este Békéscsabán a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett Márai-felolvasóesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft