"KATASZRÓFAVÉDELEM" címkével ellátott hírek
A katasztrófavédelem átvette a Zöld Híd kft.-től a szemétszállítás koordinálását 116 Pest és Nógrád megyei településen - mondta el a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg tizenkilenc veszélyes vegyi ipari üzem körzetében üzemeltet országos kiterjedésű meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági (a továbbiakban MoLaRi) riasztórendszert. (OS)
Sikerrel pályáztak a Békés megyei minősített önkéntes mentőszervezetek a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt 2015. évi pályázaton. Ennek eredményeképp központi forrás igénybevételével tudnak olyan eszközökhöz jutni, mely fejlesztésüket, beavatkozási képességeik növelését szolgálja.
Különdíjat érdemelt a dr. Balogh Imre Emlékpályázaton Strobbel József tűzoltó zászlós, a szarvasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának dolgozata.
Közösségi szolgálati konferenciát rendeztek csütörtökön, Békéscsabán. Az összejövetelen valamennyi középiskolai intézmény vezetője, igazgatója vagy delegáltja jelen volt, két diák pedig élménybeszámolót is tartott. A konferencia célja a társadalmi kapcsolatok és a kommunikáció erősítése, a tapasztalatcsere.
Kigyulladt egy mentőautó Gyulán a hajléktalanszálló mellett. A Zrínyi Miklós téren lévő épülettől mintegy tíz méterre a tűzoltók egy embert találtak, aki a kézfején és lábán szenvedett sérülést - tájékoztatta pénteken a Békés megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Békéscsabán árokba csúszott egy személyautó, a 47-es főúton frontálisan ütközött két autó.
Megyeszerte megszólalnak a szirénák a napokban. A katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai a polgári védelmi lakossági riasztó és tájékoztató eszközök (szirénák) üzempróbáját végzik Békés megyei településein.
A Békés Megyei Kormányhivatal, Mezőberény Város Önkormányzata és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttműködése eredményeképpen katasztrófavédelmi őrs alakult Mezőberényben. A létesítményt szerdán avatták fel dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának közreműködésével.
Hétfő délig több mint hetven alkalommal került sor beavatkozásra a hétvégi szegedi vihar miatt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft