"KATASZTRÓFA" címkével ellátott hírek
Újabb holttesteket találtak négy hónappal a maláj utasszállító gép kelet-ukrajnai tragédiája után a térségben vizsgálódó holland szakértők - jelentették szerdán orosz hírügynökségek.
Kárpótlási pert indított a malajziai légitársaság és a kormány ellen két tizenéves fiú, akiknek édesapja a márciusban nyomtalanul eltűnt, vélhetően lezuhant MH370-es járat utasa volt. Ez az első alkalom, hogy valaki pert indított a tragédia nyomán.
A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) értékelése szerint oroszbarát szeparatisták okozták a júliusban Kelet-Ukrajnában lezuhant malajziai utasszállító repülőgép katasztrófáját - írta a Der Spiegel című német hírmagazin a vasárnap megjelent számában.
Több mint negyvenmillió forint kártérítést ítélt meg két, vörösiszapömlés miatt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen indított perben tucatnyi károsultnak a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésében.
Több, kívülről érkező nagy energiájú tárgy okozta szerkezeti károsodás miatt még a levegőben darabokra szakadt a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járata júliusban Kelet-Ukrajna fölött - állapította meg a katasztrófáról készített, kedd reggel közzétett előzetes jelentésében a Holland Biztonsági Testület.
A Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred egyik C-17-ese is segített - holland kérésre - az Ukrajna fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép tragédiájával kapcsolatos feladatokban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.
A Ciprusi Régészeti Hivatal közleménye szerint a feltárások során két felnőtt, egy tinédzser, valamint egy kisgyermek földi maradványai kerültek napvilágra, akik a Kr.e. 4. században a várost leromboló nagy erejű földrengés során vesztették életüket - írta a híradó.hu.
Tizenkétmillió forint értékű, nemzetközi együttműködésből finanszírozott humanitárius segélyben részesül 178 kosovai károsult család.
A csütörtökön Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj gép halálos áldozatainak emlékére egyperces néma tiszteletadással kezdődött meg vasárnap az ausztráliai Melbourne-ben a nemzetközi AIDS-konferencia.
Magyarország kész bármilyen módon segíteni a malajziai légitársaság lezuhant utasszállítójával kapcsolatos hiteles és független nemzetközi vizsgálatot - írta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter holland kollégájának, Frans Timmermansnak címzett pénteki levelében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó