"KATASZTRÓFAVÉDELEM" címkével ellátott hírek
Elsősorban kidőlt fák és elárasztott pincék miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak az országon vasárnap átvonuló zivatar után. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő reggel az MTI-nek elmondta: országszerte több mint 400 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit.
Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit május 28-án, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár negyedik alkalommal.
Szerda délutánig 172 esetben riasztották a tűzoltókat országszerte, több mint felét a viharos szél és a havas, esős időjárás okozta károk miatt - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek.
A rendkívüli időjárási helyzet miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) operatív törzset működtet - tájékoztatta a helyettes szóvivő szerda délben az MTI-t.
Négyszáznegyvennégy-millió forintból négy szerállásos, korszerű, új tűzoltólaktanya épült Szarvason. A létesítményt ma délelőtt adták át. A rendezvényen részt vett dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint a megyei katasztrófavédelem és a megyei önkormányzat vezetői, továbbá Szarvas és a környező települések polgármesterei.
Hangos szirénapróbát tart március 6-án, hétfőn 11 órakor a veszélyes üzemek közelében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.
2017. január 1-től a mai napig összesen 32 esetben történt ilyen esemény a megye területén. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezért összeállított egy tájékoztató anyagot
Az egységes katasztrófavédelem 2012-es létrehozása óta 2016-ra mintegy 53 százalékkal csökkent a tűzesetek száma Magyarországon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője az elmúlt évet értékelő pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Több szempontból is veszélyes a hétvégére várt rendkívüli hideg, amelyhez hasonlóra az elmúlt néhány évben nem volt példa. A baj azonban megelőzhető, a katasztrófavédelem közölte, mire kell különösen figyelni.
Kétmilliárd forintot biztosít a kormány az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság működőképességének megőrzéséhez a Belügyminisztérium költségvetési fejezete keretében - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.