"KATKÓ FERENC" címkével ellátott hírek
Zelei Miklós: Az Isten balján – Situs inversus című művét láthatja a közönség február 9-én 19 órakor a Békéscsabai Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraszínházában. Az Ady Endre életét megidéző különleges színdarab február 11-én Bécsben, a Balassi Intézetben, 12-én a Pozsonyi Magyar Intézetben vendégszerepel.
Zeneiskolába is járt, imádta a matematikát, a fizikát, a kémiát, naphosszat rúgta a labdát a mezőkaszonyi (kis falu Kárpátalján, a magyar határ Ukrán oldalán) grundon, igazából semmi nem utalt arra, hogy élete a színházban fog kiteljesedni. Annak ellenére sem, hogy Arany János Fülemile című versét állítólag Mezőkaszonyban, a forrásnál írta.
Köllő Miklós rendezésében mutatja be Gogol Egy őrült naplóját a Békéscsabai Jókai Színház; a Katkó Ferenc főszereplésével színre kerülő monodráma június 2-i bemutatójával zárul a teátrum 2016/2017-es évada.
Ivan Kušan és Tasnádi István Balkán kobrájából olyan zenés komédiát rendezett Katkó Ferenc, hogy annak poénjai nem csak jól megnevettetnek, a bunkóságot és a kiszolgáltatottságot felvillantó karikatúrája már kifejezetten fáj. Európa és a világbéke „örök stigmája”, a soknemzetiségű periféria tűzfészekhangulatát kiváló muzsika idézi, a rettentő krimibe bonyolódó figurákat „természetesen” a pénz mozgatja, forgatja ki önmagukból, aljasítja bűnözőkké. Az előadást erőteljes karakterek nagyszerű összjátéka teszi élvezetessé. (Niedzielsky Katalin kritikája)
A Balkán kobra lesz az év első bemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban, a zenés komédiát január 13-án mutatják be Katkó Ferenc rendezésében.
Lassan három órája, hogy eljöttem a Légy jó mindhalálig sajtónyilvános főpróbájáról, de a musical dalai még mindig a fülemben csengenek. A színházteremben ráadásul csupa libabőr is voltam, pedig nem volt hideg.
Merész időutazás, kivételes szellemi kaland, abszurd játék, amelyben Zelei Miklós Az Isten balján című darabjában Adyt támasztja fel, hogy a mai világról provokáljon véleményt. Köllő Miklós fárasztó, de gondolatébresztő, emlékezetes előadást rendezett; üzenete, hangulata egy darabig velünk marad. Ez a fajsúlyos, értékes, értelmes színház lényege. A monodrámában Katkó Ferenc új arcait mutatva nyújtott kimagasló teljesítményt. (Niedzielsky Katalin kritikája)
Pénteken mutatják be Zelei Miklós Ady Endréről szóló monodrámáját a Békéscsabai Jókai Színházban, Az Isten balján - Situs Inversus című darabban Katkó Ferencet láthatják a nézők Köllő Miklós rendezésében.
Már az életünk részévé vált az 1998 októbere óta az egyik kereskedelmi csatorna folyamába becsörgedező szappanopera és annak szereplői. Mostanában, a következő epizódokat beharangozó előzetesben ismerős hangot hallani, legalábbis azok számára ismerős, akik gyakran járnak a Békéscsabai Jókai Színház előadásaira.
Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperáját állítja színpadra a Jókai színház társulata Katkó Ferenc rendezésében. A színpadon sokat látott, és a színitanház tanára, osztályfőnökeként is bemutatkozott „Henger” ezúttal rendezőként debütál. A Koldusopera Katkó Ferenc vizsgaelőadása.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft