"KÁTYÚ" címkével ellátott hírek
Az orosz férfi még novemberben esett el a biciklijével, amikor belehajtott egy kátyúba. A rendőrök egészen szürreális módon reagáltak.
Dr. Dános Kornél, egy olvasónk elmondása szerint egy eléggé furcsa kátyúzási megoldást alkalmaztak az utcájukban.
Egy olvasónk, dr. Dános Kornél elmondása szerint egy eléggé furcsa kátyúzási megoldást alkalmaztak az utcájukban. Olvasónk 18 éve lakik a békéscsabai Bankó András utcában, ahol a jó két évtized alatt egyszer sem zajlott útfelújítás – míg a szomszédos, Dr. Petényi László utcában az utóbbi öt évben kétszer is.
A rossz utakon évente több ezer kocsi sérül meg, az autósok közel 30 százalékát érte már kátyúkár, amely miatt a biztosítóktól és a Magyar Közúttól is igényelhető pénz. Egy kátyúnak általában 10-15 centiméternél szélesebbnek kell lenni ahhoz, hogy az autó beledöccenjen, ám nem feltétlenül a nagy kátyú a legveszélyesebb, a mélység és szélesség mellett sokat számít az is, milyen a széle, mennyire éles a pereme.
A néhány éve létező kátyúkár biztosításból eddig néhány tízezret kötöttek az autósok a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint, de az esetek felében a biztosítók visszautasítják a kártérítés kifizetését, mivel a kárt nem megfelelően dokumentálta a szerződő - ez utóbbi már a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) a tapasztalata.
Bizonyítottság hiányában az autókban keletkezett kátyúkárok 40-50 százalékát nem fizetik ki a közútkezelők - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) kedden az MTI-vel.
A hírt kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közölte. Pontosan így szólt: halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Gönc és Göncruszka között. Egy kátyú miatt - teszem hozzá én.
A Nemzeti Közlekedési Stratégia részeként a készülő útfelújítási program célja a burkolatok és hidak leromlásának három éven belüli megfékezése, illetve a legfontosabb műszaki jellemzők visszaállítása a 2000-es év szintjére. Ennek keretében 600 kilométernyi alsóbbrendű mellékút újul meg.
Súlyos buszbaleset történt pénteken Nigériában; a közlekedésbiztonsági hatóság szerint legalább 36 embert halt meg, más hírek szerint azonban a hatvanat is eléri a halálos áldozatok száma.
Katasztrofálisan rossz állapotba kerültek idén az utak Kárpátalján, a magyar határt Kijevvel összekötő főút egyenesen életveszélyes - adta hírül csütörtökön az ungvári ua-reporter.com hírportál.