"KÁVÉ" címkével ellátott hírek
A kávézás csökkentheti egy sor betegség, köztük a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát - állapította meg két friss tanulmány, szerzőik szerint azonban a kávézással együtt járó életstílus is hatással lehet az eredményekre.
Az időjárás és a politikusok megtették a magukét, Brazília kénytelen kávét importálni.
Egy átlag dolgos hétköznapon keveseknek adatik meg, hogy a) valaki eléjük rakjon egy háromfogásost vagy b) órákra beüljenek egy étterembe. Marad a munkahelyen mikrózás, a gyorskaja, a korgó gyomor vagy egy egészen újszerű megoldás.
Hazai pályán, Békésen és Szarvason vágott bele két szarvasi és békési fiatalember egy olyan vállalkozásba, amelyiknek nem volt túl sok előzménye Magyarországon. Éppen négy esztendő telt el a rendszerváltás után, amikor 1994-ben a békési Guti Imre, és szarvasi társai Bátor András és Zvara József megalakították a Hot Drink betéti társaságot. Nomen est omen, azaz a névválasztás tökéletesre sikerült, hiszen forró italok forgalmazását vették a fejükbe. Egészen pontosan kávé automaták üzemeltetésével kezdtek foglalkozni.
A világpiaci kávéárak két éve nem látott alacsony szinten vannak a fő kávétermesztő Brazília kedvező terméskilátásai miatt, ám a kereslettől elmaradó kínálat miatt hosszabb távon drágulás jöhet. Magyarországon az év első hónapjában már többet kellett fizetni a kávéért, mint 2015 második felében - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.
Ötven kiállító több mint kétszáz termékét - kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat - kóstolhatnak végig a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Corinthia Hotel Budapestben; a rendezvény során több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.
A kávéval és kávéfőzőgéppel kereskedő Nespresso beperelte az izraeli Espresso Bar nevű, hasonló profilú céget, mert az reklámjában George Clooney hasonmását szerepelteti, miközben a multinacionális cég az igazi Clooneyval hirdeti termékeit.
Ausztrál kutatók megállapításai szerint napi három csésze kávé jótékony hatással lehet a májbetegségben szenvedő páciensek állapotára.
A bostoni Massachusetts Általános Kórház kutatói kimutatták, hogy a kávéban lévő koffein molekuláris szinten árthat a spermának. A tudósok a kórház mesterséges megtermékenyítési programjában 2007 és 2013 között részt vevő 105 férfi esetét vizsgálták, akiknek átlagéletkora 37 év volt.